Technische beheer systemen

Technisch applicatiebeheer

Voor een optimaal functionerend en up-to-date HiX stelt ICTZ producten en monitoring software beschikbaar in HIP. Maar dat is nog niet alles: het Healthcare Information Platform-concept omvat ook handmatig uitgevoerd onderhoud en beheer van hardware en systeemprogrammatuur, ofwel periodiek technisch applicatiebeheer. Hiervoor kunt u rekenen op de kennis en beschikbaarheid van onze technisch beheerders die dagelijks bezig zijn met de techniek rondom HiX-infrastructuren.  Ontzorgen in zijn puurste vorm! Hiermee heeft u geen omkijken meer naar de techniek en toch een snel, optimaal beschikbaar en veilig zorginformatiesysteem. Welke HiX-zorginstelling wil dat nu niet?

Technisch beheersysteem bestaat uit het volgende:

Meer weten over Technische beheer systemen?

Installatie ChipSoft Hotfixes

Na het testen en goedkeuren van de tweewekelijkse hotfix moet deze nog geïnstalleerd worden en dat kan met één muisklik in HiX Update. Mooi, maar niet zo simpel als het lijkt. Want zowel de installatie van de hotfix als de hotfix zelf hebben impact waar uw ICT-afdeling zich op voor moet bereiden. Binnen Hip is daar voldoende ruimte voor:  terwijl u zich richt op het testen en de functionele effecten van de nieuwe hotfix neemt ICTZ de technische installatie op zich. Het te volgen hotfixbeleid stemmen we nauwkeurig met u af en zo zorgen we er samen voor dat die ene druk op de knop de gewenste uitwerking heeft.

Verversen omgevingen

De OTA-omgevingen voor opleidingen, testen en acceptatie maakt u vaak aan in een implementatietraject. Na livegang blijven verschillende omgevingen in gebruik: het testen van software, opleiden van nieuwe medewerkers en nieuwe projecten met een eigen projectomgeving gaat onverminderd door. Ook dan wilt u gebruik maken van recente gegevens, u wilt immers een goede afspiegeling van de productie. De omgevingen zullen daarom periodiek ververst moeten worden. Hiervoor kunt u rekenen op de technisch beheerders van ICTZ. Liever zelf het heft in handen? Dan hebben we daar het juiste product voor in de ICTZ Management Suite: Healthcare Database Manager.

Importeren tabellen

De applicatie HiX maakt voor het vullen van een aantal tabellen gebruik van externe bronnen, zoals Z-Index, postcodes of tarieven. Externe leveranciers leveren gemiddeld 1 keer per maand de laatste updates uit. Wilt u er zeker van zijn dat u registreert met de laatste versies? Laat ons de tabellen periodiek inlezen. Dat kan op afstand en op afgesproken tijden, zodat uw eindgebruikers zonder enige hinder dagelijks de juiste gegevens gebruiken. ICTZ faciliteert, u registreert.

Inlezen tarieven tabellen

Voor de financiële registratie gebruikt u wellicht gestandaardiseerde coderingen in de HiX-infrastructuur om de juiste zorgproducten te declareren. Dan kunt u gebruik maken van ons aanbod om de prijslijsten voor zorgproducten periodiek voor u in te lezen in HiX. Dat scheelt u afgewezen declaraties als gevolg van factureren en rekenen met foute tarieven. U heeft dan altijd de meest recente versies.

Faciliteren DIS aanleveringen

Bent u verplicht om uw DBC-gegevens aan te leveren aan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA)? Merkt u dat deze DIS (DBC-informatiesysteem) aanleveringen snel even tussendoor moeten en heeft u veel werk aan het gereedmaken van de gegevens? Dan zorgen wij dat de aanleveringen uitgevoerd worden, geheel volgens afspraak. Wij zetten de aanlevering voor u klaar of voeren deze voor u uit, u zegt het maar.

Klantondersteuning

De afdeling Klantondersteuning is bij ICTZ het eerste aanspreekpunt voor alle vragen. Deze afdeling is bereikbaar via een direct telefoonnummer en werkt met een systeem waarin incidenten en changes worden vastgelegd. Maandelijks worden managementrapportages opgeleverd waarin verantwoording wordt afgelegd over de beschikbaarheid van het systeem én incidenten en changes die zijn afgehandeld. De afdeling Klantondersteuning is beschikbaar op werkdagen van 8:00 uur tot 17:00 uur. Daarnaast biedt ICTZ een 24-uursdienst die 7 dagen per week en 24 uur per dag telefonisch beschikbaar is voor kritieke storingen.

Rob

Rob Kuijpers, Teamleider Klantondersteuning a.i.

Bij ons werken professionals met passie voor Zorg ICT. Zorg ICT is het DNA van ons bedrijf.

Meer weten over Technische beheer systemen?

Neem contact met ons op!