Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen kiest voor Healthcare Database Manager van ICTZ

De key-users van HiX werken met een geanonimiseerde productomgeving die is nagebootst om nieuwe verpleegkundigen snel wegwijs te maken in het systeem.”

 

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen maakt veel gebruik van opleidingsomgevingen voor het opleiden van nieuwe medewerkers. Zij maken daarbij gebruik van de Healthcare Database Manager (HDM) van ICTZ voor het anonimiseren van de opleidingsomgeving. ‘HDM van ICTZ is ideaal in gebruik, klein en volledig geanonimiseerd’, aldus Lammert de Vries, business analist bij het Wilhelmina Ziekenhuis Assen.

Na het doen van een gedegen onderzoek naar drie verschillende tools voor het anonimiseren van patiëntinformatie en het verkleinen van de database is het Wilhelmina Ziekenhuis Assen uitgekomen bij HDM van ICTZ. Lammert de Vries: Wat voor het Wilhelmina Ziekenhuis Assen direct een pluspunt was, is dat HDM specifiek gericht is op HiX. Alle functionaliteiten in de HiX applicatie werken zoals ook in een volledige database. Technische handelingen waar veel beheertijd aan besteed wordt kunnen geautomatiseerd uitgevoerd worden door HDM. Hierdoor is geen noodzaak meer voor het bijhouden van aanvullende wijzigingslijsten of registraties van verschillen tussen omgevingen, alle handelingen kunnen door HDM opgepakt worden.”

Lammert gaat verder in op de voordelen: “Een ander groot voordeel is dat we niet zelf hoeven te zoeken naar wat er geanonimiseerd moet worden maar dat die kennis vanuit ICTZ in de software zit. Ook de technische handelingen zoals aanpassingen op SQL niveau kunnen vanuit de interface van de software uitgevoerd worden. Dit scheelt enorm veel inrichtingswerk. Daarnaast zijn complexe selecties opgenomen in de software waardoor onnodige informatie geëxcludeerd wordt. Dit leidt nu tot een lagere werkbelasting en een lager gebruik van schijfruimte.”

Van te voren had het Wilhelmina Ziekenhuis Assen een lijst met wensen waar de tool aan moest voldoen. Lammert is positief over HDM en noemt nog enkele voordelen: zo ziet HDM er grafisch erg goed uit, is de interface gebruiksvriendelijk, worden patiëntgegevens dusdanig geanonimiseerd zodat het Wilhelmina Ziekenhuis Assen voldoet aan de Europese privacy wet (AVG) en werkt HDM ook erg snel.”

Lammert sluit af : “ICTZ luistert naar onze wensen waardoor het product altijd in ontwikkeling blijft. Mooi om te zien!” Benieuwd naar nog meer voordelen van HDM? Neem contact op met uw accountmanager of via info@ictz.nl.