Slingeland Ziekenhuis blikt terug op 1 jaar live met CS-Zorgportaal

“Zeer tevreden over de ondersteuning van ICTZ bij het beheer en onderhoud van de zorgportaalomgeving”

 

Het Slingeland Ziekenhuis maakte begin 2019 de keuze om de infrastructuur voor het nieuwe CS-Zorgportaal technisch uit te besteden. Er ging een korte en intensieve samenwerking met ICTZ aan vooraf, waarin de nieuwe infrastructuur werd neergezet. Hoe kijkt Slingeland Ziekenhuis terug op het jaar met de nieuwe gehoste zorgportaalomgeving en de ondersteuning hierbij van ICTZ?

Het Slingeland Ziekenhuis heeft altijd een eigen zorgportaalomgeving gehad. De infrastructuur hebben zij zelf gebouwd en onderhouden. Met de komst van een nieuwe SharePoint versie bleek het moment daar om een externe partij te vragen voor het technisch uitbesteden van de nieuwe zorgportaalomgeving. Vanuit de wens om alles in een kort tijdsbestek in te richten is ICTZ snel gaan handelen. Binnen vijf maanden stond de infrastructuur, met daarop een volledig geïmplementeerd CS-Zorgportaal. Dit alles is te danken aan een goede samenwerking tussen het Slingeland Ziekenhuis en ICTZ.

‘CS-Zorgportaal Mijn Slingeland draait stabiel’
ICTZ vroeg Patrick Knipscheer, Programmamanager ZIS/EPD en Teamleider Informatisering bij Slingeland Ziekenhuis, hoe zij de samenwerking met ICTZ ervaren. ‘De ondersteuning van ‘CS-zorgportaal Mijn Slingeland’ door ICTZ, bevalt uitstekend. Logius audits zijn voor het ziekenhuis minder complex geworden doordat het beheer voor een deel bij ICTZ is ondergebracht. Hotfixes en updates gaan in goede harmonie. De afstemming van de jaarplanning en het daadwerkelijk updaten verloopt soepel. Tickets worden snel opgepakt en de downtime is minimaal waardoor ‘CS-Zorgportaal Mijn Slingeland’ stabiel draait en vanaf mei 2019 meer dan 92.500 (unieke) patiënten van informatie voorziet. Deze aantallen zijn ook goed te monitoren met de bijgeleverde ICTZ tool.’

Ook na dit jaar blijft ICTZ het Slingeland Ziekenhuis ondersteunen bij het beheer en het onderhoud aan de CS-Zorgportaalomgeving.