Pilot data science bij SJG Weert in de running voor Computable Award!

De data science pilot bij SJG Weert die ICTZ afgelopen november succesvol afrondde, maakt kans op de Computable Award ‘ICT-project van het Jaar in de Zorg 2018’! Het project staat in de top 10 en in de week na Zorg & ICT zal duidelijk worden of het project door mag naar de top 5. De lezers van Computable bepalen uiteindelijk wie de award in ontvangst mag nemen.

Op 22 november rondden SJG Weert en ICTZ hun gezamenlijke data science pilot af. ICTZ heeft een aantal online dashboards ontwikkeld, waarmee het ziekenhuis inzicht heeft in de actuele cijfers. Bovendien wordt aan de hand van de beschikbare data ook een trend voorspeld voor de komende jaren. Met deze dashboards kan het ziekenhuis zorgprocessen efficiënter inrichten en beter anticiperen op de benodigde zorg.

Lees ook: ‘Succesvolle pilot data science bij SJG Weert afgerond’ >>

Beoordeling door vakjury tijdens Zorg & ICT

Op donderdag 19 april, tijdens Zorg & ICT 2018, krijgen we 4 minuten de tijd om het project te pitchen. De andere negen kanshebbers zullen ook een presentatie houden. De jury beoordeelt de projecten op:

  • De complexiteit en/of risico’s in/van het project
  • De toegevoegde waarde voor de interne of externe klant
  • De originaliteit en/of innovatieve kracht van/in het project
  • De kracht van de interne of externe leverancier

De vijf beste gaan door en uiteindelijk is het aan de lezers van Computable om te bepalen wie de winnaar wordt. Het project met de meeste stemmen ontvangt op 30 oktober de Computable Award voor ‘ICT-project van het Jaar in de Zorg’. Uitslag van de voorronde zal te vinden zijn op de website van Computable.

Meer weten over data science?

Peter Geerlings, Cardioloog en Medical Information Manager in SJG Weert, geeft op woensdag 18 april de presentatie ‘Betere zorg dankzij data?’over de pilot. Meer informatie en inschrijven >>

Of bezoek de stand van ICTZ >>