ICTZ op Zorg & ICT: inzicht door informatie

Van 17 tot en met 19 april is ICTZ aanwezig op de Zorg & ICT. Vorig jaar presenteerden we daar het Healthcare Information Platform (HIP), op dat moment nog HiX Online, dit jaar zoomen we verder in op de I van Informatie.

Inzicht door informatie

Men zegt niet voor niets ‘kennis is macht’, maar wij formuleren het liever als ‘inzicht door informatie’. Informatie kan vragen beantwoorden als:

  • Hoe is de performance van het zorginformatiesysteem en elektronisch patiëntendossier (ZIS/EPD) in mijn zorginstelling?
  • Zijn er zaken die nu aandacht nodig hebben, omdat zij op lange termijn voor eventuele verstoringen kunnen zorgen?
  • Zijn er opvallende pieken of dalen in de performance en beschikbaarheid van het ZIS/EPD? En wat is de oorzaak?
  • Wordt het ZIS/EPD gebruikt zoals is afgesproken, of wordt het systeem soms omzeild en waarom? Wat moet er gebeuren om wel zo efficiënt mogelijk te werken met het systeem?
  • Kan data gebruikt worden om de zorg te verbeteren, eventueel door te koppelen met andere gegevensbronnen?

Wij geloven dat wanneer u beschikt over betrouwbare informatie over de inzet van het ZIS/EPD, u beter in staat bent om de (zorg-) processes binnen uw zorginstelling efficiënter in te richten. Om onderbouwde beslissingen te nemen in plaats van sturen aan de hand van onderbuikgevoelens. En dus de vragen hierboven te beantwoorden.

Tijdens de Zorg & ICT laten wij u zien welke elementen samen de I van HIP vormen, wat de concrete meerwaarde is voor de zorg en waarom het platform zeer geschikt is voor zorginstellingen die uitbesteding van de ICT overwegen

Registreer nu voor gratis toegang en maak automatisch kans op één van de VIP-arrangementen >>

Het VIP-arrangement bevat onder meer een gratis lunch in de exclusieve VIP-lounge, toegang tot de netwerkborrel, gereserveerde zitplaatsen in de theaters en VIP-entree.

‘Betere zorg dankzij data?’

Tijdens onze seminar op woensdag 18 april (13:00-13:30u) gaat Peter Geerlings, Cardioloog en CMIO in St. Jans Gasthuis te Weert, dieper in op de vraag of data zorg ook daadwerkelijk kan verbeteren. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de data science pilot die ICTZ onlangs afrondde. Dankzij inzicht in de actuele cijfers en kan hij aan de hand van de beschikbare data een trend voorspellen voor de komende jaren en anticiperen op de zorgvraag van de toekomst.

Meer informatie en direct inschrijven >>