Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » Zuidoost Kliniek over op ICTZ hostingomgeving

Zuidoost Kliniek over op ICTZ hostingomgeving

donderdag 3 september 2015

In de afgelopen maand is er bij de Zuidoost Kliniek hard gewerkt om de ICT-omgeving over te zetten op de hostingomgeving van ICTZ. De juiste voorbereidingen en een intensieve samenwerking met de medewerkers van Zuidoost Kliniek hebben er toe geleid dat deze migratie geruisloos en succesvol is voltooid. De Zuidoost Kliniek is een zelfstandige gynaecologische polikliniek die in 2008 door de gynaecologen Eva Robertson en Emmy van Woerden is opgericht.

Deze overstap neemt veel werk uit handen voor de Zuidoost Kliniek. Waar men eerder zelf voor het lokale ICT-beheer zorgde, neemt ICTZ dit nu geheel uit handen.

ICTZ draagt de volledige verantwoordelijk­heid voor het beschikbaar stellen van de kantoorautomatisering en de zorgapplicaties van de Zuidoost Kliniek met alle wettelijke eisen die hieraan worden gesteld. Beschikbaarheid, veiligheid, continuïteit en performance zijn hierin essentiële elementen die ten grondslag liggen aan de inrichting van de omgeving. Zuidoost Kliniek voldoet met de gekozen oplossing direct aan de belangrijke wet- en regelgeving ten aanzien van informatiebeveiliging. De eerste dagen na de migratie zijn goed verlopen.

Eva Robertson en Emmy van Woerden geven aan enorm blij te zijn met deze verandering; ‘Het hele project is zeer voorspoedig verlopen en de samenwerking met de consultants van ICTZ verliep erg prettig’.

De redundante hostingomgeving van ICTZ wordt 24 uur per dag en 7 dagen per week proactief gemonitord. Van alle servers en netwerkapparatuur worden continu gegevens verzameld om te controleren of deze nog goed werken. Dreigende problemen worden zo in een vroeg stadium gesignaleerd waarna er preventieve maatregelen genomen worden.

Mochten er zich in de toekomst toch nog problemen voordoen die betrekking hebben op de ICT-omgeving, dan kan het team van de Zuidoost Kliniek te allen tijde terugvallen op de Klantondersteuning van ICTZ.