Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » Zien we u ook op MIC2017?

Zien we u ook op MIC2017?

woensdag 20 september 2017

Op donderdag 2 en vrijdag 3 november is het weer zo ver, dan vindt het Medisch Informatica Congres in Veldhoven plaats. Ook deze editie van het MIC is ICTZ met een stand op de informatiemarkt aanwezig. Wij praten graag weer even met u bij!

Het thema van de 34e editie van het MIC is ‘IT’s transforming healthcare!’.  De zorg van straks ziet er anders uit dan de zorg van nu, en dat roept allerlei vragen op. De programmacommissie heeft rondom dit hoofdthema een interessante agenda opgezet. Binnen de verschillende inhoudelijke sessies worden antwoorden gezocht op de diverse vraagstukken in het veranderende zorglandschap en hoe ICT hierin kan ondersteunen.

Tijd om bij te praten?

Heeft u ook even tijd om bij te praten tijdens dit congres? De volgende ICTZ’ers zijn op de informatiemarkt aanwezig:

Donderdag 2 november Vrijdag 3 november
Ruben Faber Twan Weegels
Ariën Vestering Dirk van der Plas
Twan Weegels Krista Boogaard
Jelle Nutma Jeroen Lammers
Krista Boogaard Rob Kuijpers
Erik Schmitz Judith Brouwer
Rob Kuijpers
Judith Brouwer

Vendorsessie

ICTZ verzorgt tijdens de eerste congresdag een vendorsessie: 'HiX Online* – Hoe zorg je dat het EPD altijd beschikbaar is, terwijl de zorg-ICT voortdurend ontwikkelt en complexer wordt?' De exacte tijd van deze sessie is nog niet bekend.

De zorgmarkt is continu in beweging. Zorgprocessen moeten op slimme en doelmatige wijze ingericht worden. Gebruik en ontwikkeling van technologie spelen daarin een steeds grotere rol. Maar tegelijkertijd is het faciliteren hiervan steeds minder de focus van zorginstellingen zelf. De kerntaak is immers het leveren van uitstekende patiëntenzorg.

Via het platform HiX Online kan de gebruiker werken met het zorginformatiesysteem van ChipSoft (HiX), zonder dat het ziekenhuis daarvoor zelf de infrastructuur hoeft in te richten en te beheren. Binnen HiX Online kunnen garanties gegeven worden voor performance, beschikbaarheid en informatiebeveiliging.

In deze presentatie geeft ICTZ zijn visie op de veranderingen in de zorg-ICT en hoe HiX Online het ziekenhuis hier in ondersteunt.

Meer informatie

Ook het MIC2017 bezoeken? Meld u direct aan of bekijk hier het programma!

* HiX Online heet voortaan Healthcare Information Platform (HIP). Bezoek de website voor alle informatie of lees het nieuwsbericht.