Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » Ziekenhuis Tjongerschans over op ChipSoft HiX

Ziekenhuis Tjongerschans over op ChipSoft HiX

dinsdag 8 december 2015

Ziekenhuis Tjongerschans (Heerenveen) heeft in november het nieuwste zorginformatiesysteem van ChipSoft (HiX) in gebruik genomen. Het HiX vervangt het EZIS, waarmee het ziekenhuis al jaren werkt. ICTZ ondersteunde het ziekenhuis bij de voorbereidingen op de migratie en tijdens de livegang.

Wiebrand Hoeksma, hoofd ICT van Tjongerschans legt op de website van Tjongerschans uit dat het ziekenhuis hiermee optimaal is voorbereid op de toekomst: “We zijn met HiX klaar voor een intensievere samenwerking met al onze zorgpartners in de regio. Ook kunnen we met HiX ons patiëntenportaal verder uitbreiden en onze zorgprocessen optimaliseren. De communicatie met andere zorgverleners, bijvoorbeeld huisartsen, wordt door HiX vergemakkelijkt en dat komt ook de kwaliteit van zorg ten goede." (Bron: Tjongerschans.nl)

Ondersteuning bij het migratietraject
Het ziekenhuis is binnen een tijdbestek van drie maanden overgegaan op HiX. ICTZ-consultants maakten onderdeel uit van de projectorganisatie, die verder bijna alleen uit medewerkers van Tjongerschans bestaat. Het ziekenhuis maakte voor de overgang op HiX gebruik van de door ChipSoft ontwikkelde migratietool. ICTZ ondersteunde het ziekenhuis in het gebruik van de migratietool en het opstellen en aanpassen van testplannen voor de aanwezige modules binnen EZIS en HiX. Tevens verzorgden ICTZ-consultants trainingen voor medewerkers van de kliniek.

Livegang
De migratie startte op donderdagavond 19 november. Vrijdagochtend om 6:30 uur was de HiX-productieomgeving voor iedereen beschikbaar. Het HiX-team stond tijdens de livegang klaar om eindgebruikers te ondersteunen bij het gebruik van ChipSoft HiX en vragen te beantwoorden.

Over ziekenhuis Tjongerschans
Ziekenhuis Tjongerschans is een regionaal ziekenhuis dat geworteld is in zijn plaats en streek. Dat betekent dat het ziekenhuis Friese waarden hoog houdt. Het ziekenhuis is betrouwbaar, no nonsense, sportief en houdt van rust en ruimte. Het betekent ook dat het ziekenhuis wil weten waar de patiënten behoefte aan hebben. Preventie en ouderenzorg zijn belangrijk. De topprestaties op sportgebied waar Heerenveen om bekend staat, is inspiratiebron om sportgeneeskunde tot speerpunt te maken.