Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » Ziekenhuis Oost-Limburg over op PDMS van ChipSoft

Ziekenhuis Oost-Limburg over op PDMS van ChipSoft

dinsdag 17 november 2015

Sinds eind september werkt Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) met het Patient Data Monitoring Systeem (PDMS) van ChipSoft. Het PDMS is geïmplementeerd op de intensieve diensten Intensieve Zorgen, Hartbewaking (CCU) en Neonatala Intensive Care Unit (NICU).

ICTZ ondersteunde het ziekenhuis bij de implementatie van het PDMS en de inrichting van de medicatiemodule in ChipSoft. Een projectleider van ICTZ ondersteunde het projectteam van het ziekenhuis bij het testen, de livegang en de samenwerking met ChipSoft.

Over het PDMS
Met het nieuwe PDMS kunnen artsen en verpleegkundigen de patiënten op de Intensieve Zorgen, Hartbewaking en de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) optimaal monitoren. Het elektronisch patiëntendossier verzamelt de meetwaarden van de apparatuur die op de patiënten is aangesloten en toont deze op overzichtelijke wijze. Bovendien hebben de zorgprofessionals digitaal de beschikking over alle relevante (digitale) registratiemogelijkheden. Het elektronisch patiëntendossier verzamelt namelijk alle gegevens over de patiënt, zoals zijn voorgeschiedenis, de opvolging, de toegediende medicatie enz. Hierdoor worden de zorgverleners optimaal ondersteund bij de zorg voor hun patiënten. (Bron: ChipSoft)

Over Ziekenhuis Oost-Limburg
Het Ziekenhuis Oost-Limburg is een dynamisch ziekenhuis met 3 campussen: campus Sint-Jan (Genk) en campus Sint-Barbara (Lanaken) met ziekenhuisactiviteiten en campus André Dumont in Waterschei met een medisch centrum voor raadplegingen. 

Het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) is een niet-universitair ziekenhuis met 811 bedden. Naast haar regionale functie, vervult het ZOL een aantal belangrijke expertfuncties binnen een euregionale context (MIC, NIC, hartchirurgie, neurochirurgie, lithotripsie, NMR, fertiliteitscentrum, radiotherapie, …). (Bron: Ziekenhuis Oost-Limburg)