Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » ZGT volledig over op HiX 6.1

ZGT volledig over op HiX 6.1

donderdag 8 december 2016

ZGT is vrijdag 18 november live gegaan met HiX, het EPD van ChipSoft. Om 06.00 uur ging het nieuwe systeem met een druk op de rode knop live.

‘Met HiX hebben we een toekomstbestendig systeem in handen, dat ons ondersteunt bij het bereiken van onze ambitie; de beste mogelijk zorg aan de patiënt bieden’, aldus Martijn Beltman, samen met Barbara Brands projectleiders binnen ZGT. ‘Het was een intensief traject, waarbij bijna 250 medewerkers betrokken waren in de projectorganisatie. Na het bereiken van de verschillende mijlpalen, het voorbereiden, bouwen, testen en opleiden, konden alle medewerkers op 18 november aan de slag met HiX.’

Inrichting HiX 6.1
Bij de inrichting van HiX 6.1, werd Pascal, EZIS/HiX Consultant van ICTZ, ingezet als lead consultant voor technische ondersteuning van de applicatiebeheerders. Hij gaf onder andere advies over de inrichting van HiX, maakte werksettingen aan en richtte overzichten en vragenlijsten in. 

Martijn vertelt over de keuze voor een lead consultant van ICTZ. ‘We hebben Pascal ingezet als lead consultant, om samen met onze functioneel beheerders een  blauwdruk te ontwikkelen voor de migratie naar HiX. Met zijn ervaring binnen andere HiX zorginstellingen, kon hij ons adviseren hoe we de migratietool konden inzetten en hoe we HiX optimaal konden inrichten. Daarbij ondersteunde hij ons bij de daadwerkelijke inrichting in HiX.’

Gebruikers Ondersteuning
Het ziekenhuis maakte al gebruik van het ZIS van ChipSoft; EZIS 5.2. Tijdens de voorbereidingen op de migratie naar HiX namen Edo, Freek en Ineke, EZIS/HiX Consultants van ICTZ, vijf dagen per week de helpdesk voor functioneel beheer van het EZIS waar. Zij deden dit samen met Janneke Kamps en Edmund Marcus, vaste  Gebruikers Ondersteuners van het ZGT. Medewerkers van het ziekenhuis kunnen de helpdesk bellen wanneer zij problemen ondervinden of vragen hebben. De vragen worden waar mogelijk direct opgelost en alleen waar nodig doorgezet naar de applicatiebeheerders van het ziekenhuis. De applicatiebeheerders worden hierdoor zo min mogelijk belast. Daardoor kunnen zij volledig de focus leggen op de inrichting en het oplossen van de livegangpunten van HiX 6.1.

Over het belang van extra ondersteuning op de helpdesk, vertelt Martijn: ‘We hebben er in dit traject voor gekozen om de migratie in eigen beheer te realiseren en daarbij onze functioneel beheerders volledig te betrekken bij het migratietraject, zowel bij het bouwen zelf, als bij het testen en het opleiden. Dankzij de inzet van Ineke, Freek en Edo, kregen ook de Gebruikers Ondersteuners hier de ruimte voor. Daardoor werden ook zij voorbereid op HiX, waardoor ze tijdens livegang direct vragen van eindgebruikers over HiX konden beantwoorden.'

Succesvolle livegang
Ook tijdens de livegang van HiX 6.1 in ZGT boden de consultants van ICTZ ondersteuning op de helpdesk.  Medewerkers van het ziekenhuis konden al hun vragen over het HiX aan de helpdeskbemanning stellen, zowel telefonisch als op de werkvloer.

‘We werken inmiddels ruim 2 weken met HiX. Uiteraard is het even wennen, maar de eindgebruikers vinden hun weg steeds beter in het systeem. Om de nazorgpunten weg te werken en de eindgebruikers op gang te helpen, krijgen we ook in de maand december ondersteuning van Pascal, Ineke, Freek en Edo. We werken prettig samen met deze consultants!’, aldus Martijn.

Over ZGT
Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt bij aan de gezondheid van mensen in de vorm van preventie, diagnostiek, behandeling en verpleging. ZGT werkt aan continue verbetering en innovatie van zorg en biedt zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. U vindt ons gastvrije, NIAZ-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo. Daarnaast verlenen we zorg vanuit de buitenpoliklinieken in Geesteren, Goor, Nijverdal, Rijssen en Westerhaar. Jaarlijks ontvangt ZGT ongeveer 250.000 patiënten.