Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » Wilhelmina Ziekenhuis Assen over op CS-HiX, ICTZ verzorgt conversie datawarehouse

Wilhelmina Ziekenhuis Assen over op CS-HiX, ICTZ verzorgt conversie datawarehouse

woensdag 29 november 2017

Op 17 november is het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) overgegaan op zorginformatiesysteem CS-HiX 6.1. ICTZ nam de migratie van het datawarehouse voor zijn rekening, zodat ook na de livegang direct stuurinformatie beschikbaar is.

Datawarehouse als basis voor managementrapportage Wilhemina Ziekenhuis Assen_Logo_ICTZ verzorgt datawarehouseaanpassingen

Het WZA gebruikt het datawarehouse voor managementrapportage en –informatie over onder meer de productiegegevens uit het zorginformatiesysteem. Relevante data wordt opgeslagen in het datawarehouse. Analyse van de data gebeurt vervolgens met zogenaamde kubussen die snel inzicht kunnen geven.

Ten opzichte van de structuur van het EZIS-datawarehouse, is het HiX-datawarehouse op een aantal punten gewijzigd. Daardoor zullen de kubussen na de livegang van het nieuwe zorginformatiesysteem niet meer naar behoren functioneren en zou het ziekenhuis na livegang niet meer kunnen beschikken over rapportages uit het datawarehouse.

Meer uitleg over datawarehouses en kubussen? Lees ook ICTZ past structuur datawarehouse aan voor nieuw HiX van Streekziekenhuis Koningin Beatrix >>

Inventariseren en aanpassen

Het onderzoeken en aanpassen van de kubussen vraagt specialistische kennis. Daarom is besloten ICTZ in te schakelen. Om zich goed voor te bereiden op de livegang, heeft een consultant van ICTZ een inventarisatie gemaakt van de aanpassingen die nodig zijn om de bestaande kubussen te laten werken met het nieuwe datawarehouse. Met deze analyse als uitgangspunt, heeft ICTZ vervolgens de bestaande kubussen aangepast.

Met het nieuwe zorginformatiesysteem en alles wat daarbij komt kijken, is het ziekenhuis weer een stap verder in het versterken van de positie in de regio en het bieden van passende zorg voor de patiënten.

Over het Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) is een vooruitstrevend ziekenhuis dat zijn specialistische zorg afstemt op de patiënt en actief samenwerkt met andere zorgaanbieders. Met ongeveer 1200 medewerkers is het WZA volgens landelijke normen een middelgroot ziekenhuis. et WZA bijna 203.000 polikliniekbezoekers. Daarnaast er 24.500 opnames, waarvan ca. 11.500 dagopnames. Het WZA heeft korte lijnen, waardoor specialisten, collega's en patiënten elkaar nog kennen. Uit onderzoek blijkt dat onze patiënten juist dát zo waarderen van het WZA.