Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » Volledige kantooromgeving Bergman Clinics over op hostingomgeving ICTZ

Volledige kantooromgeving Bergman Clinics over op hostingomgeving ICTZ

maandag 23 februari 2015

Sinds 2011 werkt Bergman Clinics in de hostingomgeving van ICTZ. Waar de omgeving initieel werd ingezet voor het voorzien in ChipSoft EZIS, heeft Bergman Clinics sinds eind 2014 haar volledige ICT-kantooromgeving ondergebracht bij ICTZ.


Migratie
Tijdens de migratie, die in december 2014 plaatsvond, zijn alle 1000 gebruikers, de ingebruikzijnde kantoorapplicaties en de gerelateerde data  overgezet naar de hostingomgeving van ICTZ. De omgeving is redundant uitgevoerd, waardoor een optimale beschikbaarheid wordt gegarandeerd.

Bij het overzetten van de applicaties lag de uitdaging in de diversiteit van de applicaties, waarbij ICTZ rekening moest houden met verschillende werkwijzen. In goede samenwerking met de medewerkers van Bergman Clinics zijn alle applicaties uitvoerig getest en na goedkeuring overgezet in productie. 

De opgeleverde omgeving voorziet in verschillende lagen waarop applicaties aan de gebruiker worden aangeboden, variërend in eisen op het gebied van beschikbaarheid en opslag. Tevens voorziet de omgeving in alle gestelde eisen op het gebied van informatiebeveiliging. Zowel ICTZ als de datacentra waarin de gegevens zijn ondergebracht, zijn in het bezit van het ISO 27001-certificaat, de internationale ISO-standaard voor informatiebeveiliging. 

Resultaat
Het onderhoud, de performance en de beschikbaarheidsgarantie van de gehoste omgeving is 24/7 volledig in beheer van ICTZ. De medewerkers van Bergman Clinics kunnen via beveiligde lijnen of met een token inloggen op de kantooromgeving.