Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » VieCuri voorbereid op CS-Zorgportaal met IaaS-oplossing ICTZ

VieCuri voorbereid op CS-Zorgportaal met IaaS-oplossing ICTZ

dinsdag 1 november 2016

Het VieCuri Medisch Centrum gaat het zorgportaal van ChipSoft inzetten. Het ziekenhuis biedt het portaal aan voor patiënten, zorgverleners en zorgdomein. ICTZ richtte een plug en play SharePoint platform voor het ziekenhuis in.

Peter Scheepers, manager I&A van VieCuri Medisch Centrum, vertelt over het belang van een zorgportaal. ‘De rol van de patiënt zal in de komende jaren veranderen. De patiënt zal steeds meer een partner worden voor zorgprofessionals en daarbij zal het ziekenhuis met ICT een aanjager zijn. Je ziet steeds meer ontwikkelingen die hier richting aan geven. Met de juiste stimulering kan binnen enkele jaren een basis worden gelegd die ten grondslag kan liggen aan verdere ontwikkeling om de samenwerking met andere zorgaanbieders en de communicatie met hen en individuele patiënten zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarmee verhogen we de kwaliteit, veiligheid, efficiëntie en effectiviteit van de zorg.

Als het even kan willen patiënten graag zelf regie voeren over het verloop van hun ziekte, of het nu herstel is of behoud van kwaliteit van leven. Om de patiënt meer als partner te zien is een sterke informatiepositie van de patiënt nodig, zodat de informatie-asymmetrie tussen artsen en patiënten afneemt. Het patiëntenportaal kan daarbij een belangrijke ondersteuning bieden.

CS-Zorgportaal – ontzorging van aanschaf tot en met beheer
ICTZ ontzorgt het ziekenhuis door niet alleen de aanschaf, installatie en implementatie uit handen te nemen, maar ook het beheer  van het CS-Zorgportaal op zich te nemen.

Peter Scheepers vervolgt: ‘Viecuri heeft niet voldoende kennis van SharePoint en van alles wat met DigiD te maken heeft in huis. De tijd die nodig zou zijn om deze kennis in huis te krijgen, was er niet. De door ICTZ aangeboden oplossing is een werkend concept waarvan vooraf vaststond dat de DigiD verificatie een zeer grote kans van slagen zou hebben. Doordat ChipSoft bekend is met het ICTZ-concept, konden zij snel anticiperen en een goede planning maken voor de implementatie van de software.

In de afgelopen jaren hebben wij bovendien een constructieve samenwerking met ICTZ opgebouwd rondom de bij VieCuri geïmplementeerde ChipSoft producten. Wij voelen ons dan ook goed gesteund in de bijdragen van ICTZ.

HiX-ready
In het design is voor VieCuri rekening gehouden met de upgrade naar HiX en bijbehorende upgrade naar SharePoint 2013, waarbij dezelfde hardware met een kleine uitbreiding gebruikt kan worden. Het zorgportaal is daardoor met slechts een kleine aanpassing klaar voor de migratie naar HiX.

Over CS-Zorgportaal IaaS
De CS-Zorgportaal IaaS oplossing is een plug & play SharePoint platform dat zonder aanpassingen aan de huidige infrastructuur kan worden geïmplementeerd. De hardware en software worden volledig ingericht opgeleverd en kunnen direct in de serverkasten van uw ziekenhuis worden gemonteerd. Uw ziekenhuis is daarmee met minimale inspanning volledig voorbereid op de implementatie en het gebruik van CS-Zorgportaal.

Het SharePoint platform wordt volledig conform Microsoft en ChipSoft best practices opgeleverd. Het voldoet daarbij aan alle eisen op het gebied van informatiebeveiliging, zoals gesteld door NOREA en het National Cyber Security Center (NCSC).

Onderhoud en beheer
De SharePoint omgeving voor CS-Zorgportaal wordt door ICTZ beheerd door middel van de ProActive Monitor. De ICTZ ProActive Monitor kijkt als het ware mee over de schouder van de beheerder. De monitor kan in een vroeg stadium mogelijke verstoringen herkennen en hier direct op anticiperen.

De ProActive Monitor software is speciaal ontwikkeld voor het monitoren van SharePoint en SQL-servers voor CS-Zorgportaal. Naast het controleren van de werking van Windows, SharePoint, SQL en de databases, automatiseert de software ook een aantal standaard onderhoudstaken waardoor de omgeving in een optimale conditie blijft.

Meer weten over CS-Zorgportaal IaaS? Download hier onze folder voor meer informatie.

Over VieCuri
VieCuri is voorzien van geavanceerde technologie en kostbare voorzieningen die nodig zijn om de diensten te leveren. Maar uiteindelijk staat of valt de kwaliteit van zorg met de manier waarop mensen elkaar bejegenen. Zorg gaat immers over mensen. VieCuri gelooft dat patiënten zich beter voelen en sneller herstellen in een omgeving met hoogwaardige zorg én gastvrije medewerkers. Daarom steekt het ziekenhuis veel energie in het blijven verbeteren van deze belangrijke aspecten.