Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » VieCuri Medisch Centrum over op ChipSoft HiX

VieCuri Medisch Centrum over op ChipSoft HiX

dinsdag 31 oktober 2017

Sinds 20 oktober is VieCuri Medisch Centrum over op ChipSoft HiX. Het topklinische ziekenhuis is 'as is' overgegaan naar het nieuwe zorginformatiesysteem, waarmee de bestaande werkprocessen zo veel mogelijk gehandhaafd worden. In dit traject speelde ICTZ een belangrijke rol.

ICTZ als projectleiderVieCuri over op HiX met hulp van ICTZ_Logo

In de rol van projectleiding heeft ICTZ intensief samengewerkt met de afdeling ICT van VieCuri Medisch Centrum zowel op functioneel als op technisch vlak. Functioneel beheerders van VieCuri hebben samen met ICTZ onder meer de HiX-omgeving ingericht en invulling gegeven aan de testdagen.

Verder waren verschillende consultants van ICTZ betrokken bij het inrichten, mappen en testen van het nieuwe zorginformatiesysteem. De nieuwe SQL backend is ingericht en geïmplementeerd door ICTZ met een stabiel, snel en optimaal beveiligd HiX als resultaat.

Key users goed voorbereid op livegang

De functioneel beheerders van VieCuri Medisch Centrum waren betrokken bij de invulling van de HiX-opleiding. Zij hebben samen met de consultants van ICTZ maar liefst tweeduizend eindgebruikers opgeleid; een enorme groep in vergelijking met andere ziekenhuizen.

Bijzonder aan dit project was dat de key users al in een vroeger stadium zijn geschoold. Normaliter vindt de opleiding van de key users pas plaats ná de testfase, nu was dat ruim daarvoor. Zo is er meer tijd om vertrouwd te worden met de functionaliteiten van HiX, verloopt het testen makkelijker en komt men goed beslagen ten ijs als de livegang eenmaal een feit is. Dat was onder meer mogelijk doordat de testcoördinatie en opleidingscoördinatie door één ICTZ-consultant werd gedaan.

Over VieCuri Medisch Centrum

VieCuri Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis, aangesloten bij de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Mensen uit de regio kunnen met bijna elke zorgvraag terecht bij VieCuri, zowel in Venlo als in Venray. Daarnaast zijn er regiopoli's in Panningen, Reuver en Horst. Het ziekenhuis is voorzien van geavanceerde technologie en kostbare voorzieningen die nodig zijn om deze diensten te leveren.