Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » VieCuri live met geïntegreerd patiëntendossier

VieCuri live met geïntegreerd patiëntendossier

maandag 1 december 2014

Het VieCuri Medisch Centrum heeft deze maand voor een groot aantal afdelingen/specialismen het patiëntendossier van ChipSoft in gebruik genomen. Met het geïntegreerde dossier is alle patiëntinformatie voor elke zorgverlener die de patiënt behandelt beschikbaar.

ICTZ-consultant Mirjam van der Laan vervulde in het project de rol van testcoördinator en stelde het draaiboek voor de livegang op. Samen met de functioneel beheerders en key-users van het ziekenhuis stelde zij de testplannen en –scripts op en begeleidde zij de testsessies. Ook besteedde zij aandacht aan de veranderende werkprocessen en het inrichten van het testproces op lange(re) termijn. Mirjam werkte hierbij nauw samen met de projectgroep van het ziekenhuis en de projectleider van D&A.

Een ander belangrijk onderdeel van het project betrof het opleiden van medewerkers die met het nieuwe EPD gaan werken. ICTZ ondersteunde het ziekenhuis door het geven van eindgebruikerstrainingen. Hierbij werd ingegaan op de werking van een ChipSoft dossier en de inrichting van specifieke dossiers.

Audrey Dings, ICT manager, reageerde in juni dit jaar al enthousiast op de inzet van Mirjam. ‘Naast de kennis van Mirjam van alles wat komt kijken bij een testtraject, vind ik haar kennis van de ICT binnen een ziekenhuis en de kennis van het product EZIS een enorme meerwaarde hebben. Mirjam is enthousiast, deskundig en energiek.’ 

Over VieCuri
Als topklinisch ziekenhuis (STZ) levert VieCuri hooggespecialiseerd zorg met een bovenregionale functie. Onder andere neurochirurgie en het cardiologisch dottercentrum zijn belangrijke topklinische diensten. Mensen uit de regio kunnen met bijna elke zorgvraag terecht bij VieCuri, zowel in Venlo als in Venray. Naast de geavanceerde technologie en kostbare voorzieningen die nodig zijn deze diensten te leveren, staat of valt de kwaliteit van zorg uiteindelijk bij de manier waarop mensen elkaar bejegenen. Zorg gaat immers over mensen. Van die klantgerichtheid is VieCuri doordrongen.