Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » Terugkijken op tien jaar ICTZ: ‘Een eigen onderneming starten is als het opvoeden van een kind’

Terugkijken op tien jaar ICTZ: ‘Een eigen onderneming starten is als het opvoeden van een kind’

dinsdag 19 december 2017

Het einde van het jaar komt in zicht. Natuurlijk is december dé maand om stil te staan bij wat er in het afgelopen jaar is bereikt en wat we hebben geleerd. Dit jaar heeft ICTZ maar liefst 22 livegangen afgerond en daarnaast allerlei andere opdrachten uitgevoerd (zie het nieuwsoverzicht voor een selectie).

Terugkijken op tien jaar ICTZ_Arien Vestering_ICTZ

Maar liever maken we van de gelegenheid gebruik om iets verder terug te kijken. Tien jaar om precies te zijn. Want toen nam Ariën Vestering, oprichter en algemeen directeur van ICTZ, het besluit om voor zichzelf te beginnen.

Ariën: ‘Op 1 januari 2007 besloot ik om een nieuw avontuur te beginnen. Mijn vader is ondernemer en ik kon niet wachten om, net als hij, een eigen bedrijf te starten. Na goed overleg met voormalig werkgever ChipSoft, kon ik direct aan de slag bij het BovenIJ ziekenhuis en bij Centrum Oosterwal. Niet veel later startte Monika Ritt met The Hand Clinic en Eva Robertson met Vrouwenkliniek Zuidoost en zij vroegen mij om een infrastructuur te implementeren voor onder andere EZIS. Mijn werkplek was nog op de zolderkamer. Mede dankzij hen heb ik toen de basis kunnen leggen voor het huidige ICTZ.

Ik vergelijk de opbouw en de groei van een onderneming dikwijls met het opvoeden van kinderen. Je hebt ups en downs, soms lijkt het vanzelf te gaan, maar meestal is het keihard werken. Bij de geboorte van je zoon of dochter ben je trots en begint er een nieuwe fase in je leven. De eerste glimlach - je eerste opdracht - de eerste stapjes - je eerste project. Met vallen en opstaan leer je lopen, - je onderneming heeft bestaansrecht - je gaat rennen - er volgen meer opdrachten.

Langzaam maar zeker wordt je zoon of dochter zelfstandig: je moet taken binnen je organisatie gaan delegeren. Daarna de pubertijd; en ook dit is heel herkenbaar in een jongvolwassen organisatie. Niet alles gaat zoals je gepland of gehoopt had. Maar door vertrouwen te blijven houden, normen en waarden duidelijk te maken en tien geboden op te stellen, kom je stapje voor stapje verder. 

Inmiddels bestaat ICTZ uit een fantastisch team van ruim 80 medewerkers. Er wordt met plezier, ambitie én passie gewerkt aan het verbeteren van de zorg via ICT. En met diezelfde instelling ben ik ooit met mijn onderneming begonnen. Via mijn zolderkamer, de garage en een bedrijfsunit op een industrieterrein, bestaat het kantoor van ICTZ nu maar liefst uit Veranda 99, 100, 101 én 102. En in oktober hebben we in Utrecht een tweede kantoorlocatie geopend.

Voor de komende jaren verwacht ik dat het team verder zal groeien en we naast de technische en functionele opdrachten, ook gevraagd worden voor advies over ICT-strategie. Dat mijn bedrijf nog professioneler wordt en voor zorginstellingen een volwaardig gesprekspartner zal zijn als het gaat om de toekomst van zorg-ICT.

Via deze weg wil ik iedereen, alle collega’s, klanten en partners, bedanken voor het vertrouwen in mij en in mijn team. Ik ben trots op waar ICTZ nu staat en kijk uit naar de jaren en kansen die nog gaan komen. En voor het elfde ICTZ-jaar wens ik iedereen, zowel zakelijk als privé, alle goeds.’