Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » Team ZeeBra beklimt Kaunertalergletscherstrasse tijdens HandbikeBattle in Oostenrijk

Team ZeeBra beklimt Kaunertalergletscherstrasse tijdens HandbikeBattle in Oostenrijk

donderdag 7 juni 2018

Vijf handbikers doen onder de naam ‘Team ZeeBra’, op donderdag 14 juni 2018 mee aan de 6e editie van de HandbikeBattle en beklimmen de Kaunertalergletscherstrasse in het Oostenrijkse Tirol. Tijdens de rit van 20 kilometer lang, bedwingen zij bijna 1000 hoogtemeters en hellingen tot 16%! En ‘strijden’ ondertussen ook nog met elf andere Nederlandse revalidatiecentra-teams.

Grenzen verleggen, fysiek én mentaal

De handbikers zijn (ex-)revalidanten van Revant Medisch Specialistische Revalidatie. Daarnaast bestaat team ZeeBra uit buddy’s, een fysiotherapeut, een ergotherapeut, een bewegingsagoog en andere begeleiders; 18 personen in totaal.

Het idee achter de Battle is dat niet alleen paralympische topsporters tot grote prestaties in staat zijn. De bikers worden uitgedaagd om hun fysieke en mentale grenzen te verleggen, samen met anderen die dezelfde doelen voor ogen hebben. Deze ervaring geeft hen kracht om in het dagelijks leven ook andere dromen na te streven.

In totaal gaan er twaalf teams en een aantal individuele handbikers de berg op. Lees meer over de wedstrijd op de website van HandbikeBattle >>

ICTZ helpt de handbikers van Team ZeeBra de berg op. U ook?

Alle bijdragen zijn welkom! Ten name van ‘Revant medisch specialistische revalidatie’ op NL76ABNA 023 031 2403, onder vermelding van ‘HandbikeBattle 2018’.

Het team volgen, of op welke manier dan ook een hart onder de riem steken? Ga dan naar de Facebook-pagina.

Of maak eerst kennis met de bikers zelf >>