Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » Streekziekenhuis Koningin Beatrix digitaliseert dossiers

Streekziekenhuis Koningin Beatrix digitaliseert dossiers

donderdag 30 juni 2016

Streekziekenhuis Koningin Beatrix heeft stapsgewijs haar dossiers volledig gedigitaliseerd binnen ChipSoft EZIS. Om een eindsprint in te zetten in de digitaliseringslag heeft het ziekenhuis gebruik gemaakt van ICTZ ondersteuning.

Erik de Groot, teammanager I&A van Streekziekenhuis Koningin Beatrix, is enthousiast over het verloop van de migratie. ‘Het traject is opvallend goed verlopen. Wat te danken is aan de grote inzet van ons projectteam (waaronder ICTZ), maar ook vooral aan de inzet van onze medewerkers in de zorg.

De implementatie van de digitale dossiers is volgens planning verlopen en er is een hoge mate van acceptatie van het digitale werken ontstaan. Het volledige ziekenhuis doet haar dossiervoering nu digitaal!’

Projectondersteuning
In de eindsprint van het totale digitaliseringsproject zijn kindergeneeskunde, anesthesie, oogheelkunde, opname, revalidatie en de paramedici gedigitaliseerd. Gedurende zeven maanden waren de drie ICTZ consultants Maike Berkers, Pascal Westerdijk en Caspar Vegting wekelijks op locatie om deze resterende dossiers verder vorm te geven. Zij hebben zich onder toeziend oog van programmamanager EPD  & klinisch informaticus Elly Kloeze van het ziekenhuis bezig gehouden met het inrichten van de verschillende EPD’s. Tijdens deze implementaties is er nauw samengewerkt met de aanwezige projectleiders Liske Weeber, Anna van Koningsveld en Pieter Dorrestein, die vooral de link naar de zorgorganisatie maakten. Samen met hen zijn de deelprojecten succesvol geïmplementeerd.

‘Voor een omvangrijk project als dit, hebben we voldoende capaciteit nodig op zowel projectleiding als inrichting’, aldus Erik de Groot. ‘Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) heeft gekozen om de projectleiding door haar eigen medewerkers te laten uitvoeren, zodat zij de volledige regie in eigen handen houden. Hiermee zorgen we er tevens voor dat we de kennis die is opgedaan tijdens deze projecten binnen de eigen organisatie behouden. Wel moesten we op zoek naar extra capaciteit voor het inrichtingswerk en hiervoor zijn we uitgekomen bij ICTZ. ICTZ beschikt over adequate consultants die inhoudelijk zeer goed op de hoogte zijn van ChipSoft. Mede door de informele benadering en de ervaring die wij hadden opgedaan met de technische deskundigheid van ICTZ, hebben we besloten om ICTZ als partner te kiezen voor dit uitdagende traject.’

Ondersteuning applicatiebeheer
Maike, Pascal en Caspar ondersteunden het SKB tijdens de looptijd van het project ook bij het afhandelen van wijzigingen en incidenten, en het beantwoorden van vragen van eindgebruikers. In deze rol hadden de consultants rechtstreeks contact met de eerstelijn helpdesk en de eindgebruikers, zowel telefonisch als op de werkvloer. Applicatiebeheerders van het ziekenhuis konden daardoor de focus leggen op de digitalisering van de dossiers. De ICTZ consultants werkten hierbij nauw samen met Senior applicatiebeheerder Hans Hillen, die binnen het ziekenhuis onder andere verantwoordelijk is voor het beheer van incidenten.

 
Onder het genot van taart zijn de verschillende livegangen feestelijk gezamenlijk gevierd.