Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » Saxenburgh Groep voorzien van nieuw EZIS-cluster

Saxenburgh Groep voorzien van nieuw EZIS-cluster

donderdag 12 maart 2015

Het Röpcke-Zweers ziekenhuis, onderdeel van Saxenburgh Groep, maakt sinds eind 2014 gebruik van een nieuw EZIS-cluster. Binnen de nieuwe inrichting zijn flashkaarten geplaatst, waardoor de performance aanzienlijk is verbeterd.


Performance
In het nieuwe cluster zijn twee flashkaarten geplaatst. Dit heeft als voordeel dat de performance vele malen hoger ligt vergeleken bij het gebruik van normale harde schijven. Een van de wensen van het ziekenhuis was het kunnen draaien van actuele rapportages zonder dat dit invloed zou hebben op de performance van de productie-omgeving. Aan deze wens is voldaan. De verbeterde performance blijkt duidelijk uit de 0- en 1-meting. De doorlooptijd van het generen van de overzichten via CS-Overzichtsgenerator is met bijna 62% verkort.

Technische inrichting clusteropstelling
De omgeving draait op Windows Server 2012 en SQL Server 2012, waarop de zogenaamde AlwaysOn-configuratie is ingesteld. Dit betekent dat de servers synchroon in de productiedatabase draaien. Eén server draait in een ‘alleen-lezen’-modus en kan uitstekend worden gebruikt voor actuele rapportagedoeleinden. Deze server dient tevens als backup, waardoor een snelle failover mogelijk wordt maakt.

Vastlegging inzage patiëntendossier
Het ziekenhuis gebruikt in de vernieuwde omgeving de Dossier Control inrichting van ICTZ. Met deze inrichting kunnen geautoriseerde gebruikers controleren wie, wanneer en waar patiëntgegevens hebben bekeken. De controle vindt plaats middels overzichten, welke opgedeeld zijn in een beheeroverzicht, een mutatieoverzicht en een SeeLogoverzicht.