Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » Rode Kruis Ziekenhuis zet ICTZ in als testcoördinator

Rode Kruis Ziekenhuis zet ICTZ in als testcoördinator

donderdag 20 juli 2017

Op 30 juni ging het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) in Beverwijk live met de nieuwste versie van zorginformatiesysteem Chipsoft HiX. In het intensieve migratietraject namen consultants van ICTZ de rol van testcoördinator op zich. Samen met de medewerkers van RKZ werkten zij toe naar een optimaal functionerend EPD, nu bij de livegang, maar ook om dit in de toekomst zo te houden.

‘We zijn zeer tevreden over de consultant van ICTZ als testcoördinator. Aan de hand van het testformat wat opgeleverd is, kunnen we een cyclus van testen en evalueren opzetten. Dit helpt ons de zorgprocessen en het gebruik van ChipSoft HiX alsmaar verder te verbeteren. De inzet heeft daarmee op meerdere momenten toegevoegde waarde voor ons ziekenhuis’, legt Michiel Kraakman, Projectmanager van het Rode Kruisziekenhuis, uit.

Effectief en efficiënt testen

In de periode voorafgaand aan de upgrade, bracht de coördinator samen met de werkgroepen het te testen proces in beeld. Aan de hand hiervan ontstond er een duidelijk testplan die direct in de praktijk getoetst kon worden. Bij de integraaltesten werd namelijk de gehele workflow in HiX doorlopen. Zo werd er toegewerkt naar een succesvolle livegang op 30 juni.

Toegevoegde waarde voor lange termijn

Ook na de ingebruikname van HiX heeft het werk van de testcoördinator toegevoegde waarde. Alle plannen die vooraf aan de livegang zijn opgesteld, worden ook in de toekomst gebruikt. De plannen zijn zo opgesteld dat ze worden gebruikt als lesmateriaal voor nieuwe collega’s én als testscript bij updates.

Over Rode Kruis Ziekenhuis

Het Rode Kruis Ziekenhuis is een middelgroot algemeen ziekenhuis voorRode Kruis Ziekenhuis zet ICTZ inde regio IJmond en maakt onderdeel uit van het Zorg van de Zaak-netwerk. Het Brandwondencentrum staat nationaal en internationaal aan de top. Het Rode Kruis Ziekenhuis telt 275 bedden en er werken rond de 1500 mensen.