Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » Plug & play SharePoint platform voor CS-Zorgportaal in Franciscus Gasthuis & Vlietland

Plug & play SharePoint platform voor CS-Zorgportaal in Franciscus Gasthuis & Vlietland

vrijdag 11 maart 2016

Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft als eerste ziekenhuis de CS-Zorgportaal IaaS oplossing van ICTZ in gebruik genomen. Het plug & play platform is direct klaar voor implementatie van het CS-Zorgportaal door ChipSoft. Het ziekenhuis kiest voor een samenwerking met ICTZ van minimaal 3 jaar.

Richard Broekhuijsen, afdelingsmanager ICT Applicatiebeheer bij Franciscus Gasthuis & Vlietland, is enthousiast over de oplossing. ‘ICTZ is voor ons dé partner die het SharePoint platform het best kan beheren. Onze samenwerking is al jaren goed, we zijn zeer tevreden.’

De CS-Zorgportaal IaaS oplossing van ICTZ is een plug & play SharePoint platform dat zonder aanpassingen aan de huidige infrastructuur kan worden geïmplementeerd. De hardware en software is volledig ingericht opgeleverd en kon direct in de serverkasten van het ziekenhuis worden gemonteerd. Het ziekenhuis is daarmee met minimale inspanning volledig voorbereid op het gebruik van de CS-Zorgportaal.

Het platform is geheel volgens de best practices van zowel Microsoft als ChipSoft ingericht. Het platform voldoet bovendien aan alle eisen die gesteld worden door het National Cyber Security Center (NCSC), onder andere op het gebied van DigiD-authenticatie.

‘Het project is geheel volgens verwachting opgeleverd’, vertelt Richard. ‘Zowel qua tijd als de verwachte kwaliteit. We bevelen de IaaS oplossing van ICTZ zeker aan bij collega zorginstellingen.’

Securitytest
Na de implementatie van CS-Zorgportaal door ChipSoft zal een securitytest worden uitgevoerd op de SharePoint omgeving. Deze test wordt uitgevoerd door een gerenommeerd onafhankelijk bedrijf dat is gespecialiseerd in informatiebeveiliging. De test wordt als integraal onderdeel van de dienstverlening uitgevoerd en geeft de garantie dat het platform veilig kan worden gebruikt.

Beheer Zorgportaal infrastructuur
Het ziekenhuis belegt ook het technisch beheer van de CS-Zorgportaal SharePoint-omgeving bij ICTZ. Het beheer vindt plaats middels de ICTZ-monitoringoplossingen ‘ProActive Monitor voor SharePoint’ en ‘ProActive Monitor voor SQL-servers’. De ICTZ ProActive Monitor is een monitor die als het ware over de schouder van de beheerder ‘meekijkt’ en in een vroeg stadium mogelijke verstoringen kan herkennen en hierop anticipeert. Het ziekenhuis is hiermee gegarandeerd van een continue optimale performance en beschikbaarheid, zonder hier zelf inspanning voor te hoeven leveren.

‘Dat ICTZ het technisch en operationeel beheer op de omgeving voor ons uitvoert, vind ik heel waardevol. Dankzij de hoogwaardige kennis die ICTZ in huis heeft rondom het SharePointplatform, hoeven wij onze eigen mensen niet op te leiden om ze op hetzelfde kennisniveau te krijgen’, aldus Broekhuijsen.


Carine Linssen, programmamanager ZIS/EPD en Arien Vestering, directeur ICTZ, tekenen de contracten voor de Zorgportaal infrastructuur en ondersteuning van de werkgroepen tijdens de HiX-implementatie. Achter hen links Aad van Boven, Programma manager Techniek, en rechts Peter de Boer, Manager ICT.

Meer informatie
Bent u nieuwsgierig geworden naar de CS-Zorgportaal IAAS oplossing van ICTZ? Wij informeren u graag. Download hier de folder of neem contact met ons op via 0884646000 of info@ictz.nl.