Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » Plug & play SharePoint platform CS-Zorgportaal populair onder ziekenhuizen

Plug & play SharePoint platform CS-Zorgportaal populair onder ziekenhuizen

donderdag 28 april 2016

Deze week bericht een onderzoeksrapport over de toename van het aantal patiëntportalen in ziekenhuizen. Ook bij ziekenhuizen die gebruikmaken van ChipSoft is het onderwerp ‘zorgportalen’ een actueel thema. Steeds meer ziekenhuizen maken hierbij gebruik van het plug en play SharePoint platform voor CS-Zorgportaal van ICTZ.

Recent tekenden het Viecuri Medisch Centrum en het Tergooi ziekenhuis voor de implementatie van de CS-Zorgportaal IaaS oplossing van ICTZ.

Aantal patiëntportalen in Nederlandse ziekenhuizen verdriedubbeld
Uit het onderzoek, uitgevoerd door M&I/Partners, blijkt dat men belemmeringen ervaart in de technische realisatie van het patiëntenportaal. Ook ICTZ hoort deze geluiden van vrijwel ieder ziekenhuis dat bezig is met het opzetten of verder uitdiepen van het portaal. Regelmatig horen we van ziekenhuizen dat ze zich stukbijten op de combinatie van extern (via internet) benaderbaar zijn en het ontsluiten van interne data in combinatie met de strenge eisen rondom security. Onze hulp wordt dan ook steeds vaker ingeroepen en met onze kant en klare CS-Zorgportaal IaaS oplossing hebben wij een pasklaar antwoord op alle mogelijke denkbare technische belemmeringen.

Over CS-Zorgportaal IaaS
De CS-Zorgportaal IaaS oplossing is een plug & play SharePoint platform dat zonder aanpassingen aan de huidige infrastructuur kan worden geïmplementeerd. De hardware en software worden volledig ingericht opgeleverd en kunnen direct in de serverkasten van uw ziekenhuis worden gemonteerd. Uw ziekenhuis is daarmee met minimale inspanning volledig voorbereid op de implementatie en het gebruik van CS-Zorgportaal.

Het SharePoint platform wordt volledig conform Microsoft en ChipSoft best practices opgeleverd. Het voldoet daarbij aan alle eisen op het gebied van informatiebeveiliging, zoals gesteld door NOREA en het National Cyber Security Center (NCSC).

Onderhoud en beheer
De SharePoint omgeving voor CS-Zorgportaal wordt door ICTZ beheerd door middel van de ProActive Monitor. De ICTZ ProActive Monitor kijkt als het ware mee over de schouder van de beheerder. De monitor kan in een vroeg stadium mogelijke verstoringen herkennen en hier direct op anticiperen.

De ProActive Monitor software is speciaal ontwikkeld voor het monitoren van SharePoint en SQL-servers voor CS-Zorgportaal. Naast het controleren van de werking van Windows, SharePoint, SQL en de databases, automatiseert de software ook een aantal standaard onderhoudstaken waardoor de omgeving in een optimale conditie blijft.

Meer weten over CS-Zorgportaal IaaS? Download hier onze folder voor meer informatie.