Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » Nieuwe RIS Catharina Ziekenhuis succesvol gekoppeld aan CS-EZIS

Nieuwe RIS Catharina Ziekenhuis succesvol gekoppeld aan CS-EZIS

donderdag 30 oktober 2014

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven heeft in het weekend van 26 september succesvol het RIS (Radiologie Informatie Systeem) van Sectra in gebruik genomen. Het ziekenhuis realiseerde dit in samenwerking met ICTZ, die zowel de projectleiding als de uitvoer hiervoor op zich nam.

Met behulp van digitale ordercommunicatie kunnen aanvragen vanuit CS-EZIS nu direct doorgestuurd worden naar Sectra RIS en kunnen beelden direct vanuit CS-EZIS worden opgevraagd. Dit zorgt voor een efficiënt werkproces op de afdelingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde.

“We zijn erg tevreden over het resultaat en de manier waarop ICTZ dit heeft ingevuld,” aldus Joline Verhulst, afdelingsmanager Radiologie van het Catharina Ziekenhuis. “De ICTZ-consultant maakt goed de vertaalslag van de workflow in de praktijk naar ICT-oplossingen.”

Voorafgaand aan de realisatie is begin 2014 een haalbaarheidsonderzoek verricht door ICTZ. Aan de hand van dit vooronderzoek heeft ICTZ een ontwerp gerealiseerd.

Geplande afspraken worden in de nieuwe situatie overgenomen vanuit Sectra RIS in CS-EZIS. Hierdoor zijn onderzoeksafspraken ook voor zorgverleners buiten de afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde inzichtelijk. Ook uitslagen vanuit Sectra RIS worden nu getoond in CS-EZIS. De aanvrager ontvangt actuele informatie over de status (ingepland/uitgevoerd/vervallen) waarin de aanvraag verkeert. Deze actuele status is gelijk in CS-EZIS en Sectra RIS.

Over het Catharina Ziekenhuis
Het Catharina Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis gevestigd in Eindhoven. Naast de basisfuncties biedt het ziekenhuis op een aantal onderdelen topklinische zorg. Bijvoorbeeld op het gebied van cardiologische ritmediagnostiek en behandeling, interventiecardiologie en cardiothoracale chirurgie.