Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » Máxima Medisch Centrum live met nieuw SQL 2012 CS-EZIS cluster

Máxima Medisch Centrum live met nieuw SQL 2012 CS-EZIS cluster

maandag 5 mei 2014
Tags: nieuws

In maart 2014 is een nieuwe clusterinrichting gerealiseerd voor het Maxima Medisch Centrum. Binnen de nieuwe inrichting, waarbij ICTZ ondersteuning heeft geboden, zijn twee flashkaarten geplaatst waardoor de performance aanzienlijk is verbeterd. Overzichten die gedraaid worden vanuit CS-Overzichtsgenerator zijn nu gemiddeld 36 tot 76% sneller beschikbaar.

Aanleiding
Het ziekenhuis koos voor een nieuw cluster naar aanleiding van een door ICTZ uitgevoerd performance onderzoek, zowel functioneel als technisch, op EZIS gebied. Aan de hand van de functionele eisen van het ziekenhuis heeft ICTZ in samenwerking met het ziekenhuis drie clusterdesigns opgeleverd met de daarbij behorende voor- en nadelen. Uit deze drie designs is vervolgens een keuze gemaakt.

Eisen
Een van de functionele eisen van het ziekenhuis was het draaien van intensieve rapportages op een rapportageomgeving die actuele data bevat. Het draaien van de rapportages mag geen invloed hebben op de performance van de productie-omgeving. Het cluster is zodanig ingericht dat de eerste node richting de storage unit in Veldhoven schrijft en de tweede node richting de storage unit in Eindhoven. Beide databases lopen synchroon waardoor de tweede node ingezet kan worden voor actuele rapportages en in geval van storingen.

Performance en continuïteit
In het nieuwe cluster zijn twee flashkaarten geplaatst. Indien de data niet in het geheugen van de machine staat, zal de data worden opgevraagd van de flash kaart in de server. Hierdoor hoeft een leesactie voor het EZIS die niet in het geheugen staat niet eerst worden opgevraagd van de storage unit, maar is deze direct beschikbaar op de flash kaart. Dit leidt tot een enorme performance winst. In geval van een storing, zoals in het netwerk, storage of node uitval, reageert het EZIS maximaal 30 seconden niet. Hierna kan de gebruiker zijn werkzaamheden hervatten.

1-meting
De 1-meting laat op database niveau duidelijk een verbetering zien ten opzichte van de 0-meting. Doordat de performance op de backend duidelijk is verbeterd zijn er minder “vastlopers” (locks) waar te nemen binnen het EZIS en ervaren gebruikers veel minder last wanneer er meerdere processen tegelijk lopen binnen de tabel die ze aanroepen met hun actie binnen het EZIS.

Alle componenten op de SQL server performen nu goed. Er worden geen query’s die langer dan 1 sec. draaien waargenomen welke niet te relateren zijn aan een inefficiënt overzicht of aan een hotfix issue.