Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » Modernste ICT voor Vrouwenkliniek Zuidoost

Modernste ICT voor Vrouwenkliniek Zuidoost

vrijdag 31 maart 2017

Vrouwenkliniek Zuidoost heeft op vrijdag 31 maart een nieuw zorginformatiesysteem in gebruik genomen. Het elektronisch patiëntendossier HiX van ChipSoft helpt de gynaecologische polikliniek om de zorg nóg beter af te stemmen op de patiënt. ICTZ begeleidde de overstap naar het nieuwe systeem.

“HiX helpt ons verder vooruit”, zegt gynaecoloog en directeur Emmy van Woerden van Vrouwenkliniek Zuidoost, eind vorig jaar uitgeroepen tot meest patiëntvriendelijke kliniek van Nederland. Dankzij de slimme digitale ondersteuning van HiX is er nu volgens Van Woerden nóg meer tijd voor de patiënt. “We kunnen nu nog makkelijker doorverwijzingsbrieven genereren en afspraken inplannen.”

Moderne zorg

Mede-directeur Eva Robertson: “We hebben nu ook een systeem waarmee we eenvoudiger informatie kunnen uitwisselen met andere zorgorganisaties, zoals ziekenhuizen of huisartsen. We kunnen onze patiënten nu meer digitale mogelijkheden gaan bieden, zoals online afspraken maken. Onze kliniek is op alle vlakken klaar om de beste, meest moderne zorg te blijven leveren.”

Modernste ICT voor Vrouwenkliniek Zuidoost dankzij ICTZ

Slimme ICT-ondersteuning

CEO Hans Mulder van ChipSoft is trots dat een van de meest vooraanstaande gynaecologische klinieken in Nederland voor de digitale ondersteuning voor HiX kiest. “Velen kennen ons alleen als automatiseerder van ziekenhuiszorg, maar steeds meer typen zorgaanbieders profiteren van de beste elektronische ondersteuning. Daar is de Vrouwenkliniek Zuidoost een prachtig voorbeeld van.”

Optimale inzet van zorg-ICT

ICTZ, al bijna 10 jaar vaste ICT-partner Vrouwenkliniek Zuidoost, begeleidde de succesvolle overstap van EZIS naar HiX. Ineke van Roozendaal, projectbegeleider en HiX-Consultant is tevreden: “Uitstekende patiëntenzorg met behulp van optimale inzet van zorg-ICT, vanuit dat doel hebben wij het migratietraject begeleid én uitgevoerd. Ik ben er trots op dat Vrouwenkliniek Zuidoost ons het vertrouwen gegeven heeft om onze kennis hiervoor in te zetten.”

Over Vrouwenkliniek ZuidoostModernste ICT voor Vrouwenkliniek Zuidoost dankzij ICTZ en ChipSoft

Vrouwenkliniek Zuidoost in Amsterdam biedt zorg voor vrouwen, door vrouwen. In deze gynaecologische polikliniek wordt met grote deskundigheid zorg gegeven die optimaal is afgestemd op de vraag en behoefte van de patiënt. Het (100 procent vrouwelijke) team bestaat uit ervaren gynaecologen, een polikliniek-arts gynaecologie, een verpleegkundige en doktersassistentes.