Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » Miljoenen patiëntdossiers Rijnstate Ziekenhuis veilig verhuisd

Miljoenen patiëntdossiers Rijnstate Ziekenhuis veilig verhuisd

woensdag 24 september 2014
Tags: nieuws

De infrastructuur van het Rijnstate Ziekenhuis uit Arnhem is onlangs verplaatst naar een nieuw datacentrum. Doel van de verhuizing is het verder reduceren van uitvalrisico en het verhogen van de beschikbaarheid van de patiëntdossiers. ICTZ ondersteunde het ziekenhuis bij het traject.


Van vooronderzoek tot inproductiename
Het ziekenhuis schakelde ICTZ in voor de nodige ondersteuning bij de verhuizing. Het project is uitgevoerd aan de hand van een plan van aanpak, welke aan de hand van een vooronderzoek is opgesteld. Na uitvoerig testen verliep de migratie van de productiedatabase, welke plaatsvond op zondag, succesvol.

'De reden dat we ICTZ hebben ingeschakeld om te ondersteunen bij het project, is vanwege hun expertise op het gebied van EZIS/HiX infrastructuren’, aldus Jan Smits van het Rijnstate ziekenhuis. ‘We zijn erg tevreden over de uitvoer van het project en de samenwerking tussen onze medewerkers en Vincent Boots, de ICTZ-consultant.’

Nieuwe hardware
Onderdeel van het vooronderzoek was een risicoanalyse met als doel de verhuizing van de hardware zo veilig mogelijk uit te voeren. Minimale onbeschikbaarheid van de productieomgeving was hierbij een van de uitgangspunten. Ook is geanalyseerd of bestaande hardware behouden kan blijven en of uitbreiding noodzakelijk is. Het laatste bleek het geval. In het datacentrum is een nieuwe storage unit geplaatst. De storage unit beschikt nu over voldoende ruimte om de database, die momenteel meer dan 2TB groot is, te laten groeien tot 8TB.

Verhuizing
De eindgebruikers zijn tijdens de verhuizing gedurende minder dan 40 minuten omgeleid naar de inzage-omgeving. De onbeschikbaarheid van de productieomgeving is hiermee tot een minimum gebleven.

Over het Rijnstate Ziekenhuis
Rijnstate levert ziekenhuiszorg van topklinische kwaliteit. De locatie in Arnhem behoort tot de 27 grote opleidende ziekenhuizen in Nederland die hooggespecialiseerde medische zorg verlenen. Het ziekenhuis is als één van de tien ziekenhuizen genomineerd voor de titel ‘Meest patiëntvriendelijke ziekenhuis’.

Infrastructuur projectondersteuning ICTZ
ICTZ is door de jaren heen uitgegroeid tot een toonaangevende specialist op het gebied van EZIS/HiX. De organisatie beschikt over specialistische ervaring en kennis van zowel de functionele processen als het onderliggende technische kader van het EZIS/HiX: de infrastructurele kant.

Succesvolle gezamenlijke ervaringen met ChipSoft en het partnership van ICTZ met Microsoft leiden tot expertise op het gebied van EZIS/HiX infrastructuren.

Heeft u behoefte aan infrastructuurondersteuning? Lees hier meer of neem contact met ons op via telefoonnummer 088-4646020.