Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » Ketenzorg West-Friesland over op HiX en klaar voor de volgende stap

Ketenzorg West-Friesland over op HiX en klaar voor de volgende stap

vrijdag 1 juli 2016

Begin juni is Ketenzorg West-Friesland gemigreerd van ChipSoft EZIS naar HiX. De overstap naar HiX was een omvangrijk project; niet alleen is het EZIS gemigreerd naar HiX, ook is een volledig nieuw diabetes dossier ontwikkeld. In de volgende fase zal Ketenzorg West-Friesland het CS-Zorgportaal in gebruik nemen.

‘De uitrol van HiX fungeert voor ons als basis voor het ketenzorgportaal. Dit portaal rollen we voor zowel zorgverleners als patiënten uit’, aldus Tootje Hoovers, Manager van Ketenzorg West-Friesland. ‘ICTZ heeft ons in het migratietraject uitstekend begeleid. Ariën Vestering (directeur), Erwin Ostendorf (sr. technisch consultant) en Tom Mulder (medewerker klantondersteuning) dachten proactief met ons mee en gaven ons de juiste adviezen. Samen hebben we de migratie prima voorbereid en gepland.’

Unieke pilot
Als onderdeel van het nieuwe diabetes dossier wil Ketenzorg West-Friesland informatie uitwisselen met de eerstelijn. In een unieke pilot in Nederland wordt er nu een koppeling gerealiseerd met VZVZ, waardoor er straks dossierinformatie uitgewisseld kan worden met de eerstelijn via het landelijk schakelpunt (LSP). Dit met als doel om straks alle zorgverleners in de keten in één dossier te laten werken.

Yosta Elshove van ICTZ voert de projectleiding uit van het VZVZ pilot project.

HiX hosting
Ketenzorg West-Friesland draaide al in de hostingomgeving van ICTZ en kan rekenen op optimale beschikbaarheid en performance van HiX en straks CS-Zorgportaal binnen de hosting.