Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » ISO 27001 certificering voor informatiebeveiliging een feit

ISO 27001 certificering voor informatiebeveiliging een feit

dinsdag 8 januari 2013
Tags: nieuws

In december 2012 heeft ICTZ het ISO 27001:2005 certificaat behaald. Na een intensief traject heeft Dekra de certificerende audit uitgevoerd en is het certificaat aan ICTZ toegekend.

ISO 27001 is de internationale standaard voor informatiebeveiliging. Het certificaat is het bewijs dat een organisatie de nodige voorzorgsmaatregelen heeft genomen om gevoelige informatie te beschermen tegen verlies, ongeautoriseerde toegang en bewerking. Door de objectieve beoordeling van de processen en systemen, is het aantoonbaar dat ICTZ op een verantwoorde manier omgaat met haar informatiebeveiliging.

„De ISO 27001 certificering is voor onze klanten het bewijs dat wij als ICTZ zorgvuldig met patiëntinformatie omgaan”, aldus Ariën Vestering, directeur ICTZ. „Daarbij waarborgen we de kwaliteit van onze dienstverlening. Ik verwacht dat de ISO 27001 certificering in de toekomst verplicht wordt gesteld voor hostingpartners en ICT dienstverleners van zorginstellingen. ICTZ is dit voor door de certificering nu al op zak te hebben.”

Informatiebeveiliging wordt bereikt door een geschikte verzameling beheersmaatregelen in te zetten, waaronder beleid, werkwijzen, procedures, organisatiestructuren en programmatuur- en apparatuur functies. Deze beheersmaatregelen worden vastgesteld, gecontroleerd, beoordeeld en waar nodig verbeterd om te waarborgen dat de specifieke beveiligingsdoelstellingen worden bereikt.

Bekijk hier ons ISO 27001-certificaat