Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » ICTZ sponsort droomdag van Sem

ICTZ sponsort droomdag van Sem

dinsdag 7 februari 2012
Tags: nieuws

Vrijdag 27 januari heeft de Groningse jongen Sem, dankzij vrijwilligers van stichting Dream4Kids, zijn droom in vervulling zien gaan. Een mooi initiatief waar ICTZ graag een steentje aan bijdraagt.

Vrijdag 27 januari heeft de Groningse jongen Sem, dankzij vrijwilligers van stichting Dream4Kids, zijn droom in vervulling zien gaan. Een mooi initiatief waar ICTZ graag een steentje aan bijdraagt.

Verslag van de Groningse Internet Courant
Voor de tienjarige Groningse jongen Sem Boonstra uit Wildervank is een droom in vervulling gegaan. Meerdere zelfs, want hij mocht in een helikopter plaats nemen achter de stuurknuppel. En ook heeft hij geleerd hoe je zelf een computerspel kunt maken, met meerdere levels. Dat zijn dromen in vervulling gingen was te danken aan de stichting Dream4Kids. Dat is een stichting die dromen in vervulling probeert te laten gaan voor kinderen die een traumatische ervaring achter de rug hebben.
Anderhalf jaar geleden overleed de zus van Sem, Sanne-Mei, bij een tragisch ongeluk en uiteraard mist hij haar enorm. De vrijwilligers Judith Boomkamp en Ferdi Rienties zijn een aantal maanden geleden vanuit Gouda naar Wildervank gereden en hadden een gesprek gehad met de 10-jarige Wildervanker.

Super Sem Galaxy
In het begin was het even wennen voor Sem, maar na een tijdje kwam hij los en vertelde hij over computerspelletjes, de verkeerstoren en zijn hobby’s zwemmen en paardrijden.
De scholier van de Westerschool wil later verkeersleider worden, en wil weten hoe een computerspel wordt gemaakt. Eigenlijk wil hij zelf een computerspel maken, met tien levels met de naam Super Sem Galaxy. Maar dat laatste was niet mogelijk, want dat duurt heel veel maanden wist hij te vertellen. Dat laatste werd juist de uitdaging, want de gedachte bij Dream4Kids is, is dat alles mogelijk is.

Zo gezegd zo gedaan, en daarom werd hij vorige week vrijdag totaal verrast overvallen op de Westerschool door Judith en Ferdi in het bijzijn van zijn ouders. Vandaar uit zijn ze met een busje van AutoRent Dallinga naar vliegveld Eelde gegaan en mocht Sem in de verkeerstoren een kijkje nemen en met de brandweer nog even over de startbaan rijden. De dag werd voort gezet naar Bed en breakfast de BlauwestadHoeve in Midwolde waar de eigenaren Rob en Marjolijn heerlijke lasagne hadden verzorgd.

Ondertussen was Pauline Maas van 4PIP aangeschoven en zij vertelde Sem hoe je een computerspel kunt maken en vervolgens heeft hij zelf een spel met twee levels kunnen maken. Zijn ouders zagen hun zoon diverse malen een grote lach op zijn gezicht hebben, en genoten hier zichtbaar van. Het spel heeft meerdere levels en Pauline gaf als cadeau haar boek Gamemaker4you, zodat Sem hier thuis mee verder kan.

Helikoptervlucht
Als toetje van de dag mocht Sem nog een helikoptervlucht maken en heeft hij Wildervank vanuit de lucht mogen aanschouwen. Een geweldige ervaring, zeker omdat hij 1 week geleden nog tegen zijn vader had gezegd dat hij heel graag een keer in een helikopter wilde vliegen. De dag werd afgesloten in zijn favoriete wokrestaurant en daar heeft hij heerlijk gegeten en met grote ogen gekeken naar de uitzending van zijn opgenomen item door RTV-Noord.

Deze dag was voor hem een positieve ervaring en daar staat stichting Dream4Kids voor. De dag werd mogelijk gemaakt door AutoRent Dallinga, 4PIP, Verkeersleiding Eelde, Blauwstadhoeve.
De helikoptervlucht en het wokrestaurant werden gesponsord door Fer4Care Consultancy, ICTZ, Lynquit, Solvithe, medewerkers van het Admiraal de Ruijter Ziekenhuis uit Goes/Vlissingen en diverse particuliere giften.

Bron: GIC - 7 februari 2012