Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » ICTZ voldoet aan eisen van nieuwe normen ISO 27001 en ISO 9001

ICTZ voldoet aan eisen van nieuwe normen ISO 27001 en ISO 9001

maandag 31 oktober 2016

In 2015 heeft ICTZ zich laten hercertificeren voor ISO 27001 tegen de nieuwe norm die in 2013 is gelanceerd. In oktober dit jaar is ICTZ ook geaudit tegen de nieuw norm ISO 9001 die eind 2015 is geïntroduceerd. Ook deze audit, uitgevoerd door een onafhankelijke externe auditcommissie, heeft ICTZ succesvol doorlopen.

'Voor ICTZ is het uiterst belangrijk om aan de laatste kwaliteitseisen te voldoen en ons strikt te houden aan alle eisen rondom informatiebeveiliging. Wij doen er alles aan om continu hoge kwaliteit te leveren en onze klanttevredenheid voorop te stellen. Wij hebben er dan ook bewust in geïnvesteerd om als een van de eerste in de markt te voldoen aan de nieuw uitgebrachte ISO normen', aldus Ariën Vestering, directeur ICTZ.

Binnen de nieuwe ISO-normen is een grotere rol toegekend aan risicomanagement, compliance management en procesbeheersing. Ook de externe omgeving en managementverantwoordelijkheid nemen een prominentere plek in. Daarnaast zijn de eisen aan het meten van effectiviteit van de beheersmaatregelen aangescherpt.