Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » ICTZ vernieuwt EZIS/HiX Update

ICTZ vernieuwt EZIS/HiX Update

dinsdag 19 augustus 2014
Tags: nieuws

ICTZ EZIS/HiX Update vereenvoudigt het updateproces van nieuwe versies en hotfixes in het zorginformatiesysteem van ChipSoft. ICTZ werkt voortdurend aan het verbeteren van het product. Nog voor eind van dit jaar lanceert ICTZ een nieuwe versie waarmee het updaten nog eenvoudiger wordt en nog minder downtime met zich meebrengt.


Wat is EZIS/HiX Update
ChipSoft geeft met grote regelmaat hotfixes en nieuwe versies uit voor haar zorginformatiesysteem (EZIS/HiX). Het product EZIS/HiX Update van ICTZ geeft u een eenvoudig overzicht van de hotfixes en versies per omgeving en computer. Nieuwe hotfixes en versies kunt u zo snel en eenvoudig uitrollen over de gewenste omgevingen en computers. EZIS/HiX Update levert een significante tijdwinst op ten opzichte van het handmatig updaten van de software. Het reduceert de downtime van EZIS/HiX tijdens het updaten tot een minimum.

Waarom wordt EZIS/HiX Update verbeterd en uitgebreid?
EZIS/HiX Update bestaat al enkele jaren en wordt door vele ziekenhuizen in Nederland en België gebruikt. Om het product nog beter te laten aansluiten op uw behoeften, zijn wij bezig met het doorontwikkelen en verbeteren van de software. We maken het product gebruiksvriendelijker en overzichtelijker. Het verhoogt bovendien de inzichtelijkheid van versies. EZIS/HiX Update is nu bovendien volledig compatibel met de nieuwste versie van het zorginformatiesysteem van ChipSoft: HiX.

Wat wordt er verbeterd in EZIS/HiX Update?
Bij het opstarten van de nieuwe versie van EZIS/HiX Update opent een dashboard waarbij de belangrijkste gegevens direct samenvattend worden getoond. Het gaat dan om de status van de omgeving, de versies op de computers, de downtime van de afgelopen periode en de gemiddelde downtime. Vanuit het dashboard kan vervolgens eenvoudig doorgeklikt worden naar detailgegevens.

In de nieuwe versie van EZIS/HiX Update worden hotfixes en nieuwe versies van EZIS/HiX volledig conform het advies van ChipSoft geïnstalleerd. Binnen EZIS/HiX Update importeert u het bestand (MSI) van ChipSoft en rolt updates aan de hand hiervan uit.

Vanuit de nieuwe versie van EZIS/HiX Update kunt u gemakkelijker omgevingen beheren. De gebruiker krijgt een door u ingevoerde melding dat ChipSoft binnen enkele ogenblikken geblokkeerd wordt. U geeft daarbij zelf aan binnen hoeveel seconden ChipSoft wordt afgesloten. U geeft in EZIS/HiX Update aan of u gebruikers tijdens het updateproces automatisch toegang geeft tot de inzage-omgeving. In dat geval komen gebruikers op het moment dat ChipSoft wordt geblokkeerd automatisch in de inzage-omgeving terecht. De gebruiker ondervindt daardoor minimaal hinder van het updaten.

Tijdens het updaten kan de gebruiker de productie-omgeving van ChipSoft niet opstarten. Hij krijgt dan een melding dat ChipSoft niet kan worden opgestart in verband met een update. Zodra de update is uitgevoerd opent ChipSoft EZIS/HiX automatisch en kan de gebruiker weer verder werken.

Er is veel aandacht besteed aan de communicatie naar eindgebruikers voor- en tijdens een update. De nieuwe versie bevat functionaliteit om zelf mededelingen in te plannen en mededelingentemplates aan te maken. Hierdoor worden gebruikers beter geïnformeerd over de update.

Dankzij de logfunctionaliteit kan de oorzaak van eventuele fouten tijdens het updaten makkelijk herleid worden. U ziet realtime wat de status is van de update die u heeft doorgevoerd. In de logs wordt ook vastgelegd welke medewerker welke hotfixes en versies heeft doorgevoerd.

Meer informatie
Naar verwachting is de nieuwe versie van EZIS/HiX Update nog voor eind 2014 beschikbaar. Wilt u nu al een demonstratie van het vernieuwde EZIS/HiX Update? Neem dan contact met ons op via marketing@ictz.nl


Het nieuwe dashboard van ICTZ EZIS/HiX Update