Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » ICTZ realiseert SharePoint-inrichting voor CS-Zorgportaal bij Reade

ICTZ realiseert SharePoint-inrichting voor CS-Zorgportaal bij Reade

dinsdag 2 juni 2015

Reade, het Amsterdamse centrum voor revalidatie en reumatologie, heeft enige tijd geleden het Zorgportaal van ChipSoft aangeschaft. Het behandelcentrum wil het zorgportaal inzetten voor patiënten. Ter voorbereiding op de zorgportaalimplementatie, realiseert ICTZ een SharePoint-inrichting, het onderliggende platform van het zorgportaal.

Inrichting SharePoint
ICTZ richt de omgeving in volgens Microsoft whitepapers (richtlijnen) en richtlijnen van justitie om de veiligheid, hoge beschikbaarheid en beheersbaarheid van het zorgportaal te borgen. Daarnaast voldoet de inrichting aan de eisen die door ChipSoft worden gesteld aan de SharePoint-inrichting ten behoeve van het gebruik van CS-Zorgportaal. Doordat ICTZ nauw contact onderhoudt met ChipSoft Zorgportaalmedewerkers, kan de omgeving volgens de gestelde richtlijnen worden ingericht. De SharePoint-inrichting is tevens afgestemd op de specifieke omgevingseisen van Reade.

Beveiligingsrichtlijnen
Omdat het zorgportaal patiëntinformatie bevat, is het belangrijk dat de initiële inrichting van het portaal voldoet aan alle beveiligingsrichtlijnen. Deze richtlijnen zijn bepaald en opgesteld door de overheid. De instantie Logius, die de DigiD-certificaten uitdeelt, let ook op deze richtlijnen en voert security scans uit om te bepalen of een zorginstelling hieraan voldoet. Op basis van deze scans krijgt of behoudt de zorginstelling het DigiD-certificaat, welke nodig is voor het gebruik van zorgportaal.

ProActive Monitoring van CS-Zorgportaal
Reade belegt tevens het beheer van de SharePoint- en zorgportaalomgeving bij ICTZ. Naast een maandelijkse rapportage over het gebruik van de CS-Zorgportaalpagina, worden de op de omgeving geïnstalleerde ChipSoft-onderdelen omgeving gemonitord op issues en beschikbaarheid, middels de ICTZ ProActive Monitor oplossing.

Over Reade
Reade, centrum voor revalidatie en reumatologie, biedt en ontwikkelt hoogwaardige, specialistische revalidatiegeneeskunde en reumatologie.