Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » ICTZ ondersteunt Ziekenhuis Oost-Limburg op weg naar HiX

ICTZ ondersteunt Ziekenhuis Oost-Limburg op weg naar HiX

maandag 27 juni 2016

Na de succesvolle implementatie van het PDMS heeft ICTZ wederom een bijzonder mooie opdracht gekregen vanuit Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL). ZOL is het eerste Belgische ziekenhuis dat het ZIS/EPD van ChipSoft – HiX – ziekenhuisbreed in gebruik neemt.

Om te komen tot een succesvolle (gefaseerde) livegang heeft ZOL expliciet aangegeven dat zij behoefte hebben aan extra ondersteuning door senior adviseurs met specifieke kennis over een fors aantal thema’s, waaronder Agenda, OK, SEH, Pijnkliniek, Cardiaal dossier, Invasieve cardio, Pneumologie, Nefrologie, Patiënten- en Zorgportaal en Datawarehouse.

Projectadvies
ICTZ adviseert het ziekenhuis in het maken van keuzes met betrekking tot de inrichting van het EPD en de invloed hiervan op de processen in het ziekenhuis. Het betreft hier enerzijds een business process- en informatieanalyse en anderzijds een stuk verandermanagement om samen met de diverse specialisten te komen tot het meest ideale functionele ontwerp van het dossier. ICTZ hanteert hierbij een hands-on benadering vanuit eerder opgedane ervaringen met HiX, met een duidelijke toegevoegde waarde voor de specialisten.

Over Ziekenhuis Oost-Limburg
Het Ziekenhuis Oost-Limburg is een dynamisch ziekenhuis met 3 campussen: campus Sint-Jan (Genk) en campus Sint-Barbara (Lanaken) met ziekenhuisactiviteiten en campus André Dumont in Waterschei met een medisch centrum voor raadplegingen. 

Het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) is een niet-universitair ziekenhuis met 811 bedden. Naast haar regionale functie, vervult het ZOL een aantal belangrijke expertfuncties binnen een euregionale context (MIC, NIC, hartchirurgie, neurochirurgie, lithotripsie, NMR, fertiliteitscentrum, radiotherapie, …). (Bron: Ziekenhuis Oost-Limburg)