Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » ICTZ medewerkers fietsen voor diabetes patiënten

ICTZ medewerkers fietsen voor diabetes patiënten

woensdag 24 juli 2013
Tags: nieuws

Van 15 tm 22 juni hebben Danny van den Berg en Hugo van Dokkum samen met de Bas van de Goor Foundation 520km dwars door het ruwe Noorse landschap gefietst. Deze tocht met de naam Webike2changediabetes laat zien dat sporten met diabetes meer dan kan. Danny van den Berg, zelf diabeet type 1, heeft als ambassadeur van de Bas van de Goor foundation zelf ervaren wat voor goede uitwerking sporten heeft op de bloedsuikers en het insulinegebruik.

Van 15 t/m 22 juni hebben ICTZ medewerkers Danny van den Berg en Hugo van Dokkum voor de Bas van de Goor Foundation 520km dwars door het ruwe Noorse landschap gefietst. De tocht, met de naam Webike2changediabetes, laat zien dat sporten met diabetes meer dan kan. Danny van den Berg, zelf diabeet type 1, heeft als ambassadeur van de Bas van de Goor foundation zelf ervaren wat voor goede uitwerking sporten heeft op de bloedsuikers en het insulinegebruik.

De opbrengst van deze sponsortocht zal geheel worden besteed aan een familieweekend voor gezinnen met een kind met diabetes. In dit weekend zullen alle gezinsleden ervaren wat het is om diabetes te hebben. Alle gezinsleden zullen regelmatig hun bloedsuikers gaan prikken en zelfs imitatie insuline gaan spuiten. Hiermee zal het wederzijds begrip binnen het gezin vergroot worden.

ICTZ heeft als Zorg ICT expert veel affiniteit met dit doel en heeft zowel Danny van den Berg als Hugo van Dokkum gesponsord voor deze enorme uitdaging.

 
Op de foto: Danny van den Berg en Hugo van Dokkum

De fietstocht van 7 dagen begon in Lillehammer en eindige in Andelsnes. Tussen deze 2 mooie plaatsen in zat een route van 520km die voornamelijk over onverharde paden en hoge bergtoppen ging, soms zelfs met sneeuw.

De groep bestond uit 16 deelnemers met daarin 5 type 1 diabeten. Tijdens de tocht was de positieve invloed van sport op de bloedsuikers en insulinegevoeligheid duidelijk zichtbaar. De deelnemers met diabetes behoeften duidelijk veel minder insuline te spuiten en de bloedsuikers waren zeer netjes. De controle hierop werd ondersteund met het gebruik van CGM (continue Glucose Monitoring). Met CGM is het mogelijk om de bloedsuikertrend te volgen op een apparaat. Hierdoor konden de sporters goed inspelen op hun bloedsuikerwaarden en tijdig ingrijpen als deze te hoog of te laag werden.

Danny van den Berg, Hugo van Dokkum en vooral ook de Bas van de Goor Foundation willen ICTZ enorm bedanken voor hun sponsoring en geweldige steun in deze challenge. Samen hebben we laten zien dat sporten met diabetes kan, en het verschil maakt!


Fotografie: © Ronald Hoogendoorn
 


Fotografie: © Ronald Hoogendoorn