Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » HiX Online heeft een nieuwe naam: Healthcare Information Platform (HIP)

HiX Online heeft een nieuwe naam: Healthcare Information Platform (HIP)

dinsdag 17 oktober 2017

Vanaf vandaag heeft HiX Online een nieuwe naam. Voortaan gaat dit platform door het leven als HIP, ofwel Healthcare Information Platform. Er zijn een aantal redenen die het besluit voor deze wijziging doorslaggevend maakten.

Drie varianten Logo_Healthcare Information Platform - HIP_ICTZ

‘Het gebruik van merknaam ‘HiX’ kan misschien de indruk wekken dat het platform al CS-HiX bevat, terwijl het platform uitsluitend het gebruik van dit zorginformatiesysteem faciliteert. Daarnaast dekt de term ‘online’ de lading niet meer. Er zijn inmiddels drie varianten beschikbaar’, verduidelijkt Twan Weegels, Directeur Marketing & Sales bij ICTZ.

Een zorginstelling kan zo kiezen voor de uitvoering die het beste past bij de strategische koers van de ICT:

  • Online: het platform wordt in de hostingomgeving van ICTZ geplaatst
  • On premise: het platform komt in het datacenter van de zorginstelling zelf
  • Hybride: de twee omgevingen worden met elkaar gecombineerd

Platform voor data

‘Ook met het oog op de gewenste doorontwikkelingen van het platform is een naamswijziging logisch: uiteindelijk wil ICTZ de klant op alle niveaus van zorg-ICT ontzorgen, niet alleen als het gaat om het zorginformatiesysteem. Dan behoren ook inzicht in data, efficiëntie meten en analyses tot de mogelijkheden’, vertelt Twan.

Desondanks blijft de basis gelijk: HIP is een compleet platform dat álles bevat wat nodig is om het zorginformatiesysteem van ChipSoft (HiX) optimaal te laten functioneren en up-to-date te houden. Voor een zorginstelling betekent dat maximale ontzorging, maar wel volledig in eigen regie.

Lees meer over HIP op www.ictz-hip.nl of bekijk de animatie: