Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » Grote voorjaarsschoonmaak van uw database

Grote voorjaarsschoonmaak van uw database

dinsdag 24 april 2012
Tags: nieuws

In het voorjaar krijgen veel mensen de kriebels om eens flink schoon te gaan maken in huis. Logisch ook, een schoon en opgeruimd huis werkt rustgevend en u krijgt het overzicht terug waardoor u zich prettiger voelt. Buiten uw woonomgeving is het werken in een opgeruimde werkomgeving ook aangenamer. We zien regelmatig dat databases van klanten vollopen met items welke niet meer opgevraagd worden.

In het voorjaar krijgen veel mensen de kriebels om eens flink schoon te gaan maken in huis. Logisch ook, een schoon en opgeruimd huis werkt rustgevend en u krijgt het overzicht terug waardoor u zich prettiger voelt.

Buiten uw woonomgeving is het werken in een opgeruimde werkomgeving ook aangenamer. We zien regelmatig dat databases van klanten vollopen met items welke niet meer opgevraagd worden. Binnen de EZIS database is het mogelijk om deze oude foto’s, afbeeldingen en documenten te archiveren. Dit wordt gedaan door middel van het partitioneren van de CSBLOB_PASBLOB tabel.

Omdat dit vaak de grootste tabel is in de database en deze tabel uitsluitend statische data bevat is de PASBLOB tabel bij uitstek geschikt om gepartitioneerd te worden. Bij het partitioneren worden oude records per jaar in aparte filegroups gezet. Deze filegroups kunnen vervolgens op read-only gezet worden en daardoor uitgesloten worden van de dagelijkse backup.

Het partitioneren heeft als bijkomend voordeel dat bij een restore ook eerst de meest recente data teruggelezen kan worden en terwijl de gebruikers alweer werken in de database ook de oudere filegroups teruggelezen worden zonder dat dit verder invloed heeft op de beschikbaarheid van EZIS.