Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » Franciscus Gasthuis & Vlietland geüpgraded naar HiX 6.1

Franciscus Gasthuis & Vlietland geüpgraded naar HiX 6.1

vrijdag 17 november 2017

Op 10 november 2017 is Franciscus Gasthuis & Vlietland succesvol overgegaan op HiX 6.1 van ChipSoft. Het ziekenhuis heeft voor deze upgrade samengewerkt met ICTZ. Eén van de consultants van ICTZ werd ingezet als projectleider. Daarnaast bood ICTZ ook ondersteuning voor applicatiebeheer, zodat de eigen beheerders de ruimte kregen om de upgrade goed te laten slagen.

Franciscus Gasthuis & VlietlandRichard Broekhuijsen, Afdelingsmanager ICT Applicatiebeheer van het Franciscus Gasthuis & Vlietland, legt het belang van deze stap uit: ‘Met deze upgrade blijven we helemaal up-to-date. Ook kunnen wij nu vaart maken met de ontwikkelingen rond VIPP (Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional), die onze zorg verder voor gaat bereiden op de toekomst.’

Ruime voorbereidingsperiode

Aan de ingebruikname van de nieuwe versie van het zorginformatiesysteem is een intensieve periode van testen en voorbereiden vooraf gegaan. Uit het hele ziekenhuis zijn key users en applicatiebeheerders samen opgetrokken om HiX 6.1 te leren kennen en te testen, zodat zij hier nu met vertrouwen mee aan de slag kunnen. 

ICTZ was intensief betrokken bij de eerdere overstap van EZIS naar HiX; een flink aantal consultants van ICTZ waren toen actief in Franciscus Gasthuis & Vlietland. Daarom is ICTZ goed bekend met het reilen en zeilen binnen het ziekenhuis, wat vervolgens de basis vormde voor een goede projectleiding bij deze opdracht.

Over Franciscus Gasthuis & Vlietland

Franciscus Gasthuis & Vlietland is een topklinisch ziekenhuis met twee ziekenhuislocaties in Schiedam en Rotterdam en vier poliklinieklocaties in Maassluis, Hoogvliet, Berkel en Rodenrijs en Rotterdam Centrum. Met 4200 medewerkers en 300 specialisten bieden zij top zorg, dicht bij huis. Het ziekenhuis volgt de nieuwste (medische) ontwikkelingen, werken continu aan vernieuwing en stimuleren wetenschappelijk onderzoek.