Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » Elkerliek ziekenhuisbreed over op ChipSoft HiX

Elkerliek ziekenhuisbreed over op ChipSoft HiX

donderdag 26 november 2015

Het Elkerliek Ziekenhuis werkt sinds vrijdag 6 november met het elektronisch patiëntendossier van ChipSoft (HiX). Het ziekenhuis neemt daarmee afscheid van het gebruik van verschillende systemen en werkt vanaf nu vanuit één geïntegreerd EPD. ICTZ ondersteunde het ziekenhuis bij de implementatie van het EPD en bood ondersteuning tijdens de livegang.

Van verschillende systemen naar één EPD
Het ziekenhuis maakte grotendeels gebruik van eigen systemen en applicaties van verschillende leveranciers. In december 2014 startte het ziekenhuis met het conversieproject, met als doel het overbrengen van de gegevens uit deze systemen en applicaties naar de HiX-database. Vanaf begin 2015 werkten een groot aantal taakgroepen toe naar de ingebruikname van HiX begin november.

Het Elkerliek Ziekenhuis werkt sinds 6 november ziekenhuisbreed met ChipSoft HiX. Dit nieuwe EPD maakt patiëntinformatie op elk moment inzichtelijk voor iedere bevoegde behandelaar, ondersteunt de workflow op de afdelingen en biedt zorgprofessionals rolgerichte ondersteuning.

Inzet ICTZ
ICTZ ondersteunde het ziekenhuis gedurende de volledige implementatieperiode met inhoudelijk expertise op het gebied van conversie en systeeminrichting. “De mogelijkheid tot het afnemen van expertise voor alle kerngebieden bij één flexibele partij, was voor ons een van de belangrijkste uitgangspunten om voor ICTZ te kiezen ter ondersteuning van deze complexe organisatieverandering”, aldus Merijn Mulders, programmamanager Elkerliek Ziekenhuis.

Consultants van ICTZ adviseerden het ziekenhuis in het maken van keuzes met betrekking tot de inrichting van het EPD en de invloed hiervan op de processen in het ziekenhuis. Een conversiespecialist ondersteunde bij de conversies uit de diverse deelsystemen. Tijdens de livegang stonden de consultants paraat om eindgebruikers op weg te helpen bij het gebruik van het systeem. Tevens zorgde ICTZ voor een deel van de bemensing van het EPD meldpunt, die na livegang ondersteunde bij het registreren en opvolgen van aangemelde vragen door eindgebruikers.

Over het Elkerliek Ziekenhuis
Het Elkerliek Ziekenhuis is een algemeen ziekenhuis dat staat voor uitstekende zorg; zowel kwalitatief als mensgericht. Met de mens als kompas is de koers van het ziekenhuis duidelijk en resultaatgericht. Het Helmondse Ziekenhuis heeft 500 erkende bedden, circa 2000 medewerkers en 130 specialisten.

HiX-ondersteuning
ICTZ begeleidt zorginstellingen in de overgang naar HiX, zowel vanuit EZIS als vanuit andere zorginformatiesystemen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via marketing@ictz.nl of 088-4646020. Klik hier voor meer informatie over onze dienstverlening