Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » Elkerliek Ziekenhuis vergroot kennis met workshop Overzichtsgenerator

Elkerliek Ziekenhuis vergroot kennis met workshop Overzichtsgenerator

dinsdag 24 mei 2016

Op woensdag 20 april heeft ICTZ een workshop 'overzichtsgenerator' verzorgd voor de HIX beheerders van het Elkerliek ziekenhuis te Helmond. Zes HIX beheerders gingen de uitdaging aan en namen deel aan de interactieve workshop die geheel in het teken stond van de vraag: 'Wat is de overzichtsgenerator en wat kan ik ermee'. Doel van de workshop was om aan het einde van dag een geheel eigen overzicht te hebben gebouwd met verschillende componenten en te begrijpen wat deze componenten doen en welke invloed ze kunnen hebben op de performance van het HiX.

De  workshop is zo opgebouwd dat zowel HiX beheerders zonder ervaring als HiX beheerders met ervaring het als waardevol en leerzaam ervaren. De workshop bestaat uit een combinatie van uitleg en het direct toepassen van de kennis in leuke praktische opdrachten. Hierdoor wordt de materie snel eigen gemaakt en kan deze toegepast worden ten behoeve van het bouwen en genereren van eigen overzichten.

De workshop Overzichtsgenerator die in het Elkerliek ziekenhuis is verzorgd door ICTZ werd door de HIX beheerders zeer hoog gewaardeerd en wordt hartelijk aanbevolen aan andere ziekenhuizen.

Een greep uit de feedback van HiX beheerders van het ziekenhuis:

“Ik heb de cursus als erg zinvol ervaren. Het maakte niet alleen duidelijk hoe je een overzicht maakt, waar je rekening mee moet houden, maar ook geeft het inzicht hoe de structuur van HiX is opgebouwd. Met testen DDR, orders, overzichten kom ik vaak dezelfde opbouw tegen, zoals filtering, expressies. Het helpt als je deze structuur beter begrijpt.”

“De ICTZ-consultant heeft op een eenvoudige en rustige manier ons de werking van de overzichtsgenerator uitgelegd, onder andere door middel van oefeningen die steeds moeilijker worden. Daarmee is het duidelijk geworden hoe overzichtsgenerator werkt en welke gevolgen het kan hebben als overzichten niet goed zijn. Waar je aan moet denken, wat het doel is en wat het doel juist niet moet zijn van de overzichten. Door het maken van deze overzichten weet je meteen meer over tabellen en hoe zaken zijn opgebouwd. Gezamenlijke scholing aan en degelijk onderwerp draagt ook bij aan de teamspirit.”