Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » Elkerliek ziekenhuis start samenwerking met ICTZ

Elkerliek ziekenhuis start samenwerking met ICTZ

vrijdag 10 april 2015

Het Elkerliek ziekenhuis in Helmond is volop bezig met de implementatie van het elektronisch patiëntendossier van ChipSoft: HiX. ICTZ ondersteunt het ziekenhuis bij dit omvangrijke project. De samenwerking werd eind 2014 bevestigd met het tekenen van een raamovereenkomst tussen beide partijen.


Keuze voor samenwerking met ICTZ
Het Elkerliek ziekenhuis kiest voor een samenwerking met ICTZ vanwege haar complete portfolio aan technische en functionele dienstverlening en haar brede ervaring in de markt. “De mogelijkheid tot het afnemen van expertise voor alle kerngebieden bij één flexibele partij, was voor ons een van de belangrijkste uitgangspunten om voor ICTZ te kiezen ter ondersteuning van deze complexe organisatieverandering”, aldus Merijn Mulders, programmamanager Elkerliek ziekenhuis.

Op de foto: Merijn Mulders, Programmamanager Elkerliek ziekenhuis en Ariën Vestering, directeur ICTZ B.V.

Van verschillende systemen naar HiX
Het ziekenhuis maakt nu nog grotendeels gebruik van eigen systemen en verschillende applicaties van leveranciers. In december 2014 is gestart met het converteren van de gegevens uit deze systemen en applicaties naar de HiX-database. Ter ondersteuning bij deze conversie zet het ziekenhuis een conversiespecialist van ICTZ in.

Werkgroepen
Voor het project zijn diverse werkgroepen opgericht die de inrichting van specifieke modules en EPD’s op zich nemen. Daarnaast zijn er werkgroepen ingericht die de conversie en het inrichten van deelsysteem koppelingen voor hun rekening nemen. Het ziekenhuis maakt gebruik van de ICTZ-consultants om de koppelingenwerkgroep en de verschillende EPD- en modulegebonden werkgroepen te ondersteunen.

Kennisoverdracht
Het Elkerliek ziekenhuis beschikt over een grote hoeveelheid medewerkers met veel kennis en ervaring. Zij hebben echter beperkt (project)ervaring met ChipSoft en de HiX- software. De consultants van ICTZ vullen dit gat en dragen de ontbrekende kennis en ervaring over aan de overige werkgroepleden.

Over het Elkerliek ziekenhuis
Het Elkerliek ziekenhuis is een algemeen ziekenhuis dat staat voor uitstekende zorg; zowel kwalitatief als mensgericht. Met de mens als kompas is de koers van het ziekenhuis duidelijk en resultaatgericht. Het Helmondse ziekenhuis heeft 500 erkende bedden, circa 2000 medewerkers en 130 specialisten.

HiX-ondersteuning
ICTZ begeleidt zorginstellingen in de overgang naar HiX, zowel vanuit EZIS als vanuit andere zorginformatiesystemen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via marketing@ictz.nl of 088-4646020. Kijk hier voor meer informatie over onze dienstverlening.