Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » Meetresultaten oogheelkunde inzichtelijk in EZIS in Tjongerschans Ziekenhuis

Meetresultaten oogheelkunde inzichtelijk in EZIS in Tjongerschans Ziekenhuis

maandag 19 mei 2014
Tags: nieuws

De numerieke oogheelkundige meetinstrumenten in ziekenhuis Tjongerschans zijn sinds begin mei via EyeRIS, het datamanagementsysteem van de firma Laméris Ootech, gekoppeld aan CS-EZIS.

Het betreft 2 koppelingen, een inkomende en een uitgaande koppeling. Vanuit het oogheelkundig EPD in EZIS wordt de optometrist of oogarts de mogelijkheid geboden om een meetsessie te starten. De uitgaande koppeling stuurt vervolgens relevante patiëntinformatie naar EyeRIS.

De inkomende koppeling (ORU) ontvangt het bericht vanuit EyeRIS en plaatst de metingen in de CS-EZIS database in de juiste tabel vanwaar deze zijn op te roepen in het dossier.

Het oogheelkundig dossier is, in overleg met key users, op een dusdanige manier ingericht dat de gegevens correct weergegeven worden. Zodra het consult geopend wordt, worden alle laatste metingen in de juiste velden van het consult gezet. De oogarts heeft hierdoor op een overzichtelijke manier inzicht in de metingen.

Het ziekenhuis is enthousiast over de koppeling. ‘We zijn erg tevreden over de realisatie van de koppeling tussen EZIS en EyeRIS’, aldus Jos van Zuylen, projectcoördinator-ICT in het Tjongerschans Ziekenhuis. ‘De inproductiename verliep zeer soepel.’

Wilt u meer informatie over de koppeling tussen CS-EZIS en EyeRIS? Neem dan contact op met onze afdeling marketing via marketing@ictz.nl.