Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » Centrum Oosterwal bereidt zich voor op de toekomst

Centrum Oosterwal bereidt zich voor op de toekomst

vrijdag 17 juni 2016

Centrum Oosterwal heeft onlangs gekozen voor het onderbrengen van ChipSoft EZIS en de volledige ICT-omgeving in de hostingomgeving van ICTZ. De zorginstelling kiest daarmee voor volledige ontzorging op het gebied van ICT-beheer.

Sjarrel Witjes, directeur Centrum Oosterwal, vertelt over de keuze voor hosting. ‘Om de ICT faciliteiten op onze verschillende locaties op een optimale wijze te kunnen ondersteunen en beheren is er gekozen voor de hosting oplossing van ICTZ. Een bijkomend voordeel daarbij is dat we ook altijd beschikken over de nieuwste technologieën.’  

Van eigen beheer naar volledige ontzorging
Centrum Oosterwal beheert de ICT-omgeving nu nog zelf, met sinds 2007 ondersteuning van ICTZ. Om ook in de toekomst hoge beschikbaarheid en performancegaranties te behouden en mee te kunnen gaan met technologische vernieuwingen, kiest Centrum Oosterwal er nu voor het ICT-beheer uit handen te geven.

‘We hebben inmiddels een jarenlange relatie met ICTZ en hebben veel vertrouwen in ICTZ als ICT-partner,’ aldus Sjarrel Witjes. 'ICTZ kent onze organisatie en weet precies wat bij ons past.’

Op de foto: Midden, Sjarrel Witjes, directeur Centrum Oosterwal, links voor Steven Gaastra, directeur Centrum Oosterwal en rechts voor Ariën Vestering, directeur ICTZ

Technisch en functioneel beheer
Ter extra ondersteuning maakt Centrum Oosterwal ook gebruik van ICTZ bij het uitvoeren van het technisch applicatiebeheer van en functioneel applicatiebeheer voor ChipSoft EZIS. Onderdeel van het technische applicatiebeheer is het periodiek installeren van updates en het uitvoeren van de DIS aanlevering. Daarbij ondersteunt ICTZ bij het onderhouden van de inrichting van het EPD en het implementeren van nieuwe functionaliteiten binnen deze inrichting.

Over ICTZ hosting
Met het onderbrengen van EZIS of HiX, of zelfs de volledige kantooromgeving in de hosting van ICTZ, neemt ICTZ het ICT-beheer uit handen. Hiermee draagt ICTZ de volledige verantwoordelijkheid voor het veilig beschikbaar stellen van de kantoorautomatisering en de zorgapplicaties met alle eisen die hieraan worden gesteld. Beschikbaarheid, continuïteit en performance zijn hierin essentiële elementen die ten grondslag liggen aan de inrichting van de omgeving.

De hostingomgeving van ICTZ is HiX-ready. De ICT-omgeving draait op twee locaties, waardoor hoge beschikbaarheidgaranties kunnen worden afgegeven. Eindgebruikers kunnen op ieder moment van de dag en locatieonafhankelijk werken in de hostingomgeving.