Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » BovenIJ ziekenhuis bezegelt verdere samenwerking met 24x7 ProActive Monitor

BovenIJ ziekenhuis bezegelt verdere samenwerking met 24x7 ProActive Monitor

maandag 16 januari 2012
Tags: nieuws

Vanaf 1 februari 2012 zal het BovenIJ ziekenhuis te Amsterdam gebruik gaan maken van volledige proactieve monitoring van het EZIS cluster en de EZIS logshipserver met behulp van ICTZ ProActive Monitor voor EZIS clusters. “Beschikbaarheid van het EZIS is voor ons van cruciaal belang voor de zorgverleners en de daarbij samenhangende zorgprocessen, aldus Paul Burger, hoofd ICT van het BovenIJ ziekenhuis.

Vanaf 1 februari 2012 zal het BovenIJ ziekenhuis te Amsterdam gebruik gaan maken van volledige proactieve monitoring van het EZIS cluster en de EZIS logshipserver met behulp van ICTZ ProActive Monitor voor EZIS clusters.

“Beschikbaarheid van het EZIS is voor ons van cruciaal belang voor de zorgverleners en de daarbij samenhangende zorgprocessen, aldus Paul Burger, hoofd ICT van het BovenIJ ziekenhuis. “Zelf kunnen we maar gedeeltelijk proactief beheer doen. ICTZ ProActive Monitor is voor ons een uitkomst voor het garanderen van de beschikbaarheid van ons EZIS systeem.”

Met behulp van de ProActive Monitor wordt als het ware “over de schouder” meegekeken naar het functioneren van het EZIS cluster en de logshipserver van het BovenIJ ziekenhuis. Diverse zaken, die cruciaal zijn bij een goede performance van het EZIS, worden middels de monitor gecontroleerd. Denk hierbij aan hardware fouten, indexen, schijfruimte en logboeken, services, forwarded records, statistics en mislukte inlogpogingen. Door middel van alerts wordt de servicedesk van ICTZ op de hoogte gebracht van incidenten welke vervolgens zo spoedig mogelijk worden opgelost. De ICTZ ProActive Monitor is een lerend en adaptief systeem zodat herhaalde incidenten in het vervolg niet meer tot een incident leiden of automatisch worden opgelost.

Naast het monitoren van het EZIS cluster wordt ook de logshipserver continu gecontroleerd. Hierbij kan in ieder geval gedacht worden aan hardware fouten, SQL logs en synchronisatie status. Door deze en meer onderdelen te monitoren blijft de logshipserver in optimale conditie en is het BovenIJ ziekenhuis verzekerd van een betrouwbaar backup systeem.

Het BovenIJ ziekenhuis maakt ook gebruik van ICTZ Login Control. Paul Burger: “Naast beschikbaarheid zijn integriteit en vertrouwelijkheid twee belangrijke pijlers waaraan het EZIS aan moet voldoen. Met de inzet van Login Control hebben we vertrouwelijkheid al voor een groot deel ingevuld. In de toekomst zie ik, in samenwerking met ICTZ, ook de andere twee onderwerpen ingevuld worden.

Op de foto van links naar rechts: Judith Brouwer (Marketing en Sales medewerker ICTZ), Ariën Vestering (Algemeen Directeur ICTZ), Rob Gerritsen (Hoofd Inkoop & Logistiek BovenIJ), Paul Burger (Hoofd ICT BovenIJ), Marco Groen (Inkoper BovenIJ) en Marc de Best (Commercieel Manager ICTZ).