Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » BovenIJ ziekenhuis over op standaard content van HiX

BovenIJ ziekenhuis over op standaard content van HiX

dinsdag 28 november 2017

Op 24 november is het BovenIJ ziekenhuis overgegaan naar de nieuwste versie van CS-HiX met standaard content. Hiermee volgt de zorginstelling de trend van standaardisatie van registratie en dossiervoering binnen het zorginformatiesysteem. ICTZ heeft vanuit diverse disciplines ondersteuning geboden in dit migratietraject.

Coördinerende rol ondersteunen

Met de overgang van maatwerk naar standaard content, volgt het BovenIJ ziekenhuis de landelijke tendens, ingezet door leverancier ChipSoft. Onder meer de mogelijkheden voor gegevensuitwisseling tussen het ziekenhuis en andere zorginstellingen zijn verbeterd. Dat komt de coördinerende rol die het ziekenhuis in de regio bekleedt ten goede. Ook zorgt de overstap ervoor dat bepaalde processen efficiënter kunnen verlopen: dankzij de standaardisatie kunnen bepaalde taken sneller uitgevoerd worden en is minder zoekwerk nodig.

Met de ingebruikname van de standaardcontent, is ook het CS-Zorgportaal van het ziekenhuis live gegaan. Hiervoor is gekozen voor de hostingoplossing van ICTZ.

Goed bekend met het ziekenhuis

ICTZ heeft ruime ervaring met migraties naar HiX met standaard content; één van de redenen waarom het ziekenhuis koos voor ondersteuning door ICTZ. Bovendien zijn consultants van ICTZ vaker betrokken bij opdrachten in het BovenIJ ziekenhuis, waardoor zij goed bekend zijn met de dagelijkse gang van zaken binnen de organisatie.

De betrokken consultants hebben onder andere meegeholpen in diverse werkgroepen en bij de afstemming en inrichting van de Comez koppelingen. Daarnaast heeft ICTZ de rol van testcoördinator invulling gegeven en ook diverse opleidingen voor eindgebruikers verzorgd. Om de migratie tijdig af te kunnen ronden was deze extra mankracht zeer gewenst. Kortom: allround ondersteuning, maar alleen daar waar het ziekenhuis dat nodig had.

Junior Consultants opleiden

Wat de samenwerking extra bijzonder maakt, is dat het ziekenhuis junior consultants van ICTZ de kans biedt om zich te ontwikkelen en ervaring op te doen met HiX in de praktijk. Zij krijgen de ruimte om het vak te leren, uiteraard onder begeleiding van ervaren adviseurs.

Over het BovenIJ ziekenhuis

Het BovenIJ ziekenhuis heeft als missie om hét ziekenhuis te zijn, dat veilige en kwalitatief goede medisch-specialistische behandeling en diagnostiek levert aan de inwoners van Amsterdam-Noord en is hét electieve centrum voor de regio Amsterdam, Zaanstreek en Waterland. Zij streven naar het bieden van een continuüm van zorg in samenwerking met de aanbieders van eerste-, tweede- en derdelijnszorg en vervullen hierin een coördinerende rol. Het BovenIJ ziekenhuis heeft een vriendelijk en kleinschalig karakter, persoonlijke aandacht voor patiënten en elkaar.