Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » BovenIJ ziekenhuis over op ChipSoft HiX 6.1 – deel 3

BovenIJ ziekenhuis over op ChipSoft HiX 6.1 – deel 3

donderdag 8 september 2016

Vrijdag 1 juli is het BovenIJ ziekenhuis als eerste ziekenhuis gemigreerd van ChipSoft EZIS naar ChipSoft HiX 6.1. Ter voorbereiding op de livegang van HiX 6.1 hebben consultants van ICTZ het ziekenhuis op diverse vlakken ondersteund.

In drie weken publiceren we hierover rondom drie thema’s:

- Testen modules en dossierinrichtingen en integraal testen - hier lezen
- Werkgroepondersteuning - hier lezen
- Beheerondersteuning en EZIS- & HiX-trainingen

Deze week:

Beheerondersteuning & trainingen
Om de functioneel applicatiebeheerders de ruimte te geven zich te focussen op de migratie naar HiX, ondersteunde ICTZ bij het dagelijks beheer van ChipSoft EZIS en het geven van opleidingen.

Beheerondersteuning
Wendy Stroobant, John Buizert en Caspar Vegting, allen EZIS/HiX consultants bij ICTZ, ondersteunden het BovenIJ functioneel beheerteam gedurende de migratie naar HiX. Zij pakten incidentmeldingen op die gedurende de migratie op de helpdesk binnenkwamen en handelden deze waar mogelijk direct af. Was dit niet mogelijk in verband met de freeze van ChipSoft EZIS, dan informeerden zij de eindgebruiker hier over. Overige werkzaamheden bestonden onder andere uit het aanleveren van agenda’s aan de financiële afhandeling, agenda rasters en het verwerken van aanvragen hiervoor, het controleren van registraties van in en uitgeschreven patiënten en het instellen van LDAP, waardoor het wachtwoord van Windows automatisch gekoppeld wordt aan het wachtwoord van EZIS.

John Buizert vertelt over zijn ervaring met het BovenIJ ziekenhuis: ‘Vanaf de eerste dag was duidelijk dat de ICT-afdeling van het ziekenhuis uit een hecht team bestaat. We hebben erg prettig samengewerkt met Joyce Propitius, Marion Blok en Jeroen Termars, functioneel applicatiebeheerders van het BovenIJ ziekenhuis. Ook hier is weer gebleken dat een relatief klein team met een berg aan inzet het migratietraject naar HiX prima kan doorlopen.’

EZIS- & HiX-trainingen
Het opleiden van (nieuwe) eindgebruikers is vaak een tijdrovende zaak, zo ook in het BovenIJ ziekenhuis. Caspar nam namens het ziekenhuis de coördinatie en planning van de trainingen van nieuwe medewerkers van het ziekenhuis op zich, en verzorgde tevens een aantal van deze trainingen. Ook Wendy en John ondersteunden bij het verzorgen van de EZIS-trainingen aan eindgebruikers in het ziekenhuis.

In het kader van de migratie naar HiX zijn ook een aantal HiX arts trainingen in de avonduren door consultants van ICTZ verzorgd. 

Lees hier het officiële persbericht van het ziekenhuis over de HiX migratie
 

Meer informatie
ICTZ begeleidt en ondersteunt zorginstellingen in de overgang naar HiX, zowel vanuit EZIS als vanuit andere zorginformatiesystemen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 088-4646020 of marketing@ictz.nl of bekijk hier onze folder.