Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » BovenIJ ziekenhuis over op ChipSoft HiX 6.1 – deel 1

BovenIJ ziekenhuis over op ChipSoft HiX 6.1 – deel 1

donderdag 25 augustus 2016

Vrijdag 1 juli is het BovenIJ ziekenhuis als eerste ziekenhuis gemigreerd van ChipSoft EZIS naar ChipSoft HiX 6.1. Ter voorbereiding op de livegang van HiX 6.1 hebben consultants van ICTZ het ziekenhuis op diverse vlakken ondersteund.

In drie weken publiceren we hierover rondom drie thema’s:

- Testen modules en dossierinrichtingen en integraal testen
- Werkgroepondersteuning
- Beheerondersteuning en EZIS- & HiX-trainingen

Deze week:
Testen modules en dossierinrichtingen
Ter voorbereiding op de migratie is de aansluiting van huidige werkprocessen op de modules en dossiers binnen HiX uitvoerig getest. Hierbij werd gebruikgemaakt van testplannen, opgesteld door testverantwoordelijken binnen de verschillende werkgroepen en de testcoördinatoren Mirjam van der Laan en Ineke van Roozendaal van ICTZ. Testplannen werden wekelijks uitgevoerd door middel van specifieke testscripts, zodat alle functionaliteiten continu getest werden.

‘Het testen van de modules en dossiers binnen HiX mag niet ontbreken bij de migratie naar HiX’, aldus Ineke van Roozendaal, testcoördinator ICTZ. ‘Je wilt er zeker van zijn dat alle functionaliteiten die beschikbaar waren in EZIS, ook in HiX beschikbaar zijn. Situaties waarbij functionaliteiten niet meer beschikbaar zijn en bepaalde werkzaamheden daardoor niet mogelijk zijn, wil je te allen tijde voorkomen. Bijkomend voordeel is dat testers direct wennen aan het werken met HiX.’

Integraal testen
Naast de wekelijkse testrondes, zijn twee integrale testen uitgevoerd. Uitgangspunt hierbij was een specifieke patiëntcase, waarbij alle onderdelen van het EPD geraakt werden. In de ochtend voor de livegang werden de laatste acceptatietesten door medewerkers van het ziekenhuis uitgevoerd.

Lees hier het officiële persbericht van het ziekenhuis over de HiX migratie
 

Meer informatie
ICTZ begeleidt en ondersteunt zorginstellingen in de overgang naar HiX, zowel vanuit EZIS als vanuit andere zorginformatiesystemen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 088-4646020 of marketing@ictz.nl of bekijk hier onze folder.