Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » Alexander Monro Ziekenhuis schakelt ICTZ in voor begeleiding en uitvoering HiX-migratie

Alexander Monro Ziekenhuis schakelt ICTZ in voor begeleiding en uitvoering HiX-migratie

maandag 25 september 2017

22 september is het Alexander Monro Ziekenhuis overgestapt naar ChipSoft HiX. De overgang naar het nieuwe EPD-pakket betekent voor het ziekenhuis een gedegen voorbereiding op de toekomst en een hulpmiddel om de gespecialiseerde zorg verder te verbeteren. In de voorbereidingsfase was het aan ICTZ om de volledige migratie te begeleiden en uit te voeren.

Betere zorg voor patiënten

‘HiX is voor ons de springplank naar betere zorg. Dankzij de samenwerking met ICTZ hebben we deze belangrijke stap kunnen zetten. In de komende periode gaan we HiX en onze andere systemen verder optimaliseren, zodat werkprocessen beter op elkaar aansluiten en efficiënter verlopen, en onze systemen toegankelijk worden voor onze patiënten en verwijzers. Zodoende willen we nog meer ruimte maken voor wat ons onderscheidt: de persoonlijke aandacht voor onze patiënten’, verduidelijkt Paul Venhoeven, Bestuurder van het Alexander Monro Ziekenhuis.

Meerdere redenen voor uitbesteden

Het gespecialiseerde ziekenhuis besteedde het complete migratietraject om een aantal redenen uit aan ICTZ. Inmiddels heeft ICTZ een flinke staat van dienst met migraties bij verschillende zorginstellingen. Dankzij deze ervaring weten de consultants van ICTZ precies welk resultaat er verwacht wordt, hoeveel inspanning hiervoor nodig is, waar de knelpunten liggen en waar ondersteuning van leveranciers gewenst is.

Ook praktisch gezien was voor het Alexander Monro Ziekenhuis uitbesteden prettig: één aanspreekpunt waar men met alle vragen terecht kan. Vervolgens is het aan ICTZ om de contacten met leveranciers te onderhouden.

Bovendien maakt het ziekenhuis al een aantal jaren gebruik van de hostingservices van ICTZ. ICTZ is hierdoor goed op de hoogte van de functionele EZIS-inrichting van het ziekenhuis. Bijkomend voordeel is dat er voor het ziekenhuis geen investeringen in hardware nodig zijn om de migratie te faciliteren.

Over het Alexander Monro Ziekenhuis

Het Alexander Monro Ziekenhuis is hét gespecialiseerde ziekenhuis voor borstkanker, goedaardige borstaandoeningen, erfelijke aanleg, familiair verhoogd risico, screening en vervolgtrajecten vanuit het bevolkingsonderzoek. Het ziekenhuis is landelijk toegankelijk en de zorg wordt vergoed door alle zorgverzekeraars. Naast de beste medische zorg kenmerken oprechte aandacht, luisteren, vertrouwen en betrokkenheid onze aanpak. Er wordt ruim de tijd genomen voor elk consult.