HIMSS 2018: inspirerend en interessant

Elk jaar weer is HIMSS op zichzelf al een bijzondere belevenis, waarbij kennisdeling en het opdoen van inspiratie centraal staan. Maar combineer dat met de woestijn van Nevada, de lichtshow van Las Vegas en ruim 300 deelnemers aan de Dutch Delegation en je maakt er een memorabele week van. Wij kijken er in ieder geval met plezier op terug!

Internationale uitdagingen overwinnen

De HIMSS geeft altijd een goed beeld van wat er op internationaal niveau speelt binnen zorg-ICT. Soms blijkt dat er in andere landen nog geworsteld wordt met uitdagingen die wij, de Nederlanders, al overwonnen hebben. Daarnaast bood de beursvloer letterlijk een kijkje in diverse zorginnovaties, zoals de toepassing van Virtual Reality of Augmented Reality bij bijvoorbeeld de beoordeling van PACS-beelden.

Grootste Europese delegatie

De Dutch Delegation was dit jaar wederom de grootste Europese delegatie. Met als resultaat: zo’n veertig toehoorders bij onze partnersessie op woensdag 7 maart. Ed de Myttenaere, CIO van Noordwest Ziekenhuisgroep, deelde zijn visie, ervaringen en de uitdagingen met het aanwezige publiek omtrent de implementatie van HiX en de invoering van het ICTZ Healthcare Information Platform (HIP). Tijdens zijn presentatie werd het publiek meegenomen in het volledige implementatietraject voor ChipSoft HiX. Verder kwamen de veranderingen van zorg-ICT aan bod en in het bijzonder de verschuiving naar een regiefunctie voor het ziekenhuis.

Nu voorbereiden voor Zorg & ICT

Wij kijken tevreden terug op onze reis naar de Verenigde Staten en het spreekt voor zich dat wij in de komende dagen de interessante gesprekken opvolgen. Ook zijn de voorbereidingen voor de aankomende Zorg & ICT beurs in volle gang. Wilt u meer weten over HIP en op welke manier ICTZ u kan ondersteunen in de ontwikkeling van de zorg-ICT binnen uw instelling? Dan nodigen wij u van harte uit voor een bezoek aan onze stand (B063) tussen 17 en 19 april.