Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » MCH-Bronovo legt focus op HiX-implementatie fase 2

MCH-Bronovo legt focus op HiX-implementatie fase 2

dinsdag 15 maart 2016

Het fusieziekenhuis MCH-Bronovo maakt sinds eind juni 2015 gebruik van ChipSoft HiX. Het ziekenhuis werkt momenteel hard aan de standaard content inrichting. ICTZ ondersteunt het ziekenhuis tijdens de HiX-implementatie met tijdelijke bezetting op de afdeling functioneel applicatiebeheer.

MCH-Bronovo is sinds 1 januari 2015 gefuseerd en heeft gekozen voor de implementatie van ChipSoft HiX. Het project werd eind juni in een recordtijd van slechts 3,5 maand opgeleverd. Het ziekenhuis werkt nu aan fase twee, waarin de standaard dossiers van ChipSoft worden geïmplementeerd.

Om een volledige focus op de implementatie van de standaard dossiers mogelijk te maken, maakt het ziekenhuis gebruik van inzet van ICTZ-consultants. De consultants bezetten gedurende de implementatiefase de afdeling functioneel applicatiebeheer (FAB) van het ziekenhuis. De consultants pakken tweedelijns storingen, wijzigingsaanvragen en verzoeken op.

‘Met de inzet van ICTZ hebben onze functioneel applicatiebeheerders hun handen vrij om zich te focussen op fase 2, de implementatie van de standaard dossiers’, vertelt Paul Wielaard, Manager van de afdeling ICT. ‘ICTZ heeft de juiste mensen in huis om de werkzaamheden van de applicatiebeheerders op te vangen. De combinatie van functionele én technische vakbekwaamheid, en de kennis van ChipSoft, is voor ons de reden geweest voor ICTZ te kiezen.

Renée Barge van de Raad van Bestuur van MCH-Bronovo, vertelt in het ChipSoft Magazine: “We richten ons nu op fase twee, waarin we overgaan op de standaard dossiers van ChipSoft. Dit stelt ons in staat meer gebruik te maken van de kracht van een elektronisch dossier: het delen van informatie. Als iedere afdeling een eigen dossier onderhoudt, wordt het gemeenschappelijke dossier zo ingewikkeld, dat je niet profiteert van de input vanuit andere specialismen. Bovendien worden de standaard dossiers continu doorontwikkeld zodat we automatisch meegroeien met de ontwikkelingen in de zorg-ICT.” (Bron: http://magazine.chipsoft.nl/mch-bronovo/)