Navigatie Link overslaanHome » Nieuws en Blog » ICTZ nieuws » Tamminga Groep gemigreerd naar hostingomgeving ICTZ

Tamminga Groep gemigreerd naar hostingomgeving ICTZ

donderdag 9 januari 2014
Tags: nieuws

Binnen drie weken zijn achttien locaties van Tamminga groep, bestaande uit Tamminga Fysiotherapie en Medicort Sports & Orthopedic Care, succesvol gemigreerd naar de redundant uitgevoerde hostingomgeving van ICTZ.

Met de aansluiting op de datacentra van ICTZ wil Tamminga Groep kosten besparen, efficiënter werken en bovenal de veiligheid waarborgen. De omgeving moest per 1 december 2013 gemigreerd zijn zodat cruciale applicaties zoals Intramed en Infomedic zouden werken.

‘Het uiteindelijke propositie (goed en doorspekt van realiteitszin), de gedegen voorbereiding en presentaties door ICTZ wekte vertrouwen en zijn redenen waarom we gekozen hebben voor ICTZ als hostingpartner,’ aldus Tanja Naastepad, adjunct-directeur Tamminga Groep. ‘De medewerkers van ICTZ luisterden en reageerden bovendien goed naar en op onze eisen en wensen. Ze leverden de nodige feitelijke onderbouwing en ICTZ kon de noodzakelijke kwaliteitskeurmerken overleggen. Iets wat wij erg belangrijk vinden.´

Voorbereiding
Met behulp van een door Tamminga ingevulde matrix is vooraf bepaald welke gebruiker toegang moet hebben tot welke applicatie en e-mailboxen en wie gebruik gaat maken van een token waarmee ingelogd kan worden op de hostingomgeving. Daarnaast heeft een uitgebreide inventarisatie plaatsgevonden op de achttien locaties om internaansluitingen, aanwezig hardware en te vervangen hardware in kaart te brengen.

Migratie
De medewerkers van Tamminga Groep en ICTZ hebben veel tijd in het project gestoken om in relatief korte tijd de hosting en migratie in goede banen te leiden. Na uitvoerig testen in de testomgeving is de data gemigreerd naar de productieomgeving van Tamminga. Ook testen op deze productieomgeving verliep nagenoeg vlekkeloos.

‘Dankzij de prettige samenwerking, een gedegen projectmanagement aanpak en goed & gefocussed personeel namens beide partijen is de migratie naar de nieuwe hostingomgeving binnen drie weken gerealiseerd´, aldus Tanja Naastepad.

Resultaat
De medewerkers van Tamminga Groep kunnen nu via een beveiligde verbinding, gedeeltelijk middels tokens, inloggen op de kantooromgeving.

´We zijn tevreden met het feit dat de migratie binnen één maand is gerealiseerd en dat de livegang vrijwel geruisloos verliep. De omgeving werkt nu naar volle tevredenheid.´